Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να εμπαίζει τους απολυμένους συναδέλφους μας στο ΙΚΑ-επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008- καθώς και τους αδιόριστους-επιτυχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008.
Παρά τις κατ' επανάληψη δεσμεύσεις των συναρμοδίων Υπουργών για οριστική λύση και αποκατάσταση των επιτυχόντων των δύο διαγωνισμών, καμία υπόσχεση δεν έχει τηρηθεί έως σήμερα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το ΙΚΑ "διαλύεται", καθώς οι απολύσεις των 450 περίπου επιτυχόντων του διαγωνισμού 9Κ/2008 ήρθαν να προστεθούν στις 2.000 περίπου αποχωρήσεις από την Υπηρεσία το 2012. Το ΙΚΑ αντιμετωπίζει σήμερα τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας, ακριβώς εξαιτίας της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού γεγονός που προκαλεί την δικαιολογημένη αντίδραση εκατομμυρίων ασφαλισμένων που περιμένουν να εξυπηρετηθούν. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι δεδομένων των ήδη αυξημένων αναγκών του ΙΚΑ σε προσωπικό, είναι άκρως επιβεβλημένη τόσο η επανατοποθέτηση των απολυμένων συναδέλφων μας - επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 όσο και ο άμεσος διορισμός των επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008.
Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων-Μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την Απεργιακή Συγκέντρωση της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, αύριο, Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:00 έξω από τη Βουλή, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στο ΙΚΑ, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων των 450 περίπου εργαζόμενων επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.