Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Έγκριση για προσλήψεις 230 γιατρών στις ΜΕΘ


Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για την προκήρυξη 230 θέσεων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και νοσηλευτών για την στελέχωση ΜΕΘ εξασφάλισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.
"Εξασφαλίσαμε το υπουργείο Υγείας πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία προκηρύσσονται 200 και πλέον θέσεις για ιατρούς για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και νοσηλευτικό προσωπικό όπως επίσης και γιατρούς για ειδικότητες οι οποίες απαιτούνται να λειτουργήσουν, μονάδες των νοσοκομείων μας, σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Σύμφωνα με το Mega, η πράξη εκδίδεται σήμερα και αμέσως ακολουθεί η προκήρυξη ούτως ώστε να μην κλείσει ένα κρεβάτι εντατικής" τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος.
Καθημερινή παραμένει και η αγωνία των ασθενών και των συγγενών για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ καθώς είναι ενδεικτικό ότι στην Αττική σε καθημερινή βάση από τους 30 ασθενείς που αναζητούν κρεβάτι, βρίσκουν μόνο οι 15. Αυτό σημαίνει ότι το 45% των ασθενών οι οποίοι δεν βρίσκουν κρεβάτι κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους