Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών στο δημόσιο


Συνάντηση εργασίας με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή είχε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, με θέμα την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα τονίσθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σε ότι αφορά την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου έτσι ώστε να ενισχυθεί η πειθαρχική ευθύνη προκειμένου να εντοπισθούν, και να απομακρυνθούν, οι περιπτώσεις των υπαλλήλων που δυσφημούν το δημοσιοϋπαλληλικό λειτούργημα.
Ακόμη, συζητήθηκε ένα πιθανό πλαίσιο ελέγχου των κρίσεων ιδιαίτερα όταν παρατηρούνται περιπτώσεις αθρόων αθωωτικών αποφάσεων έτσι ώστε να υπάρξει η πλήρης εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου.
Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις μεταξύ στελεχών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθώς η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση καθώς και για την ηγεσία του Υπουργείου.