Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συμπολίτη – συμπολίτισσα, Ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Γ. Νοσοκομείο Κομοτηνής  έτσι ώστε όταν κάποιος από εσάς ή συγγενής σας βρεθεί στην θέση να γίνει χρήστης των υπηρεσιών υγείας να ξέρει τι έχει να  αντιμετωπίσει.
  Οι ελλείψεις αυτή την στιγμή σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό ) είναι τόσες πολλές που λειτουργούμε στα όρια ή ακόμα και κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας.
  Το προσωπικό, είναι λιγοστό, εξουθενωμένο, με λεηλατημένους μισθούς, απλήρωτες υπερωρίες, αλλά συνεχίζει να εργάζεται με αίσθημα ευθύνης, προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα στα καθήκοντα του για να μη κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή. 
 Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε  αναλάβει απέναντι στους ασθενείς, στους πολίτες στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία, απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς μας και τους δικούς μας  ανθρώπους, και είμαστε  αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με ομοψυχία και αλληλεγγύη μέχρι την επιτυχία  των στόχων μας .
  Γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας . Σίγουρα ο δρόμος για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας δεν περνά μέσα από τις περικοπές, τις συγχωνεύσεις και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.
Σοβαρές ελλείψεις υλικών πρώτης ανάγκης.
Τα Κέντρα υγείας υπολειτουργούν επειδή δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων, πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
 Μια σειρά από υπηρεσίες του νοσοκομείου όπως φύλαξη, καθαριότητα, πλυντήρια,   έχουν δοθεί σε ιδιώτες με πολύ μεγαλύτερο κόστος από αυτό που θα είχαμε αν λειτουργούσαν με μόνιμο προσωπικό.
 Το ΕΣΥ χρειάζεται: γενναία χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις, σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες του λαού. Η χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο, οι μηδενικές προσλήψεις, οι μειώσεις  μισθών είναι σαφές ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί  αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.
 Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης προχωράμε σε κινητοποιήσεις οι οποίες σκοπό έχουν όχι την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας αλλά την ανάδειξη των παραπάνω προβλημάτων.
  Για τους παραπάνω λόγους  αποφασίσαμε εμείς οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής την Πέμπτη 27-9-2012  να αντιδράσουμε  για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.
Την Πέμπτη  27-9-2012 και ώρα 08,00πμ κάνουμε ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  στην είσοδο του Νοσοκομείου και θα κλείσουμε συμβολικά τον δρόμο μπροστά στην είσοδο.

              ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ  ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
                                       ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
                          ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
        Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ – ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ