Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Γ. Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Την ώρα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης διαμορφώνονται, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, συνθήκες ανέχειας, φτώχειας και εξαθλίωσης για μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, η μνημονιακή αντιμετώπιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , έχουν ήδη φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, οι οποίοι πλέον στερούνται του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην παροχή υπηρεσιών Υγείας από το Κράτος.
Οι  περικοπές στους μισθούς , η εξάλειψη του 13ου και 14ου μισθού, το ψαλίδισμα του εφάπαξ κατά 40%.
Την εξόφληση των δεδουλευμένων ( νυχτερινά , εξαιρέσιμα) του 2011 και του 2012,που παρά της υποσχέσεις της Διοίκησης ότι θα  βρεθούν τα χρήματα για την εξόφληση τους δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί .     
Η τρομοκρατία της εργασιακής εφεδρείας που πλανιέται πάνω από τα κεφάλια μας,
και θα αρχίσει από το υπουργείο Υγείας. (150.000 έως το 2015 )
Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και Υγειονομικών Μονάδων, γίνονται με μοναδικό κριτήριο τη δραστική περιστολή δαπανών και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τρόικας και των δανειστών, χωρίς να εξετάζονται οι πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας.
 Η τραγική έλλειψη ιατρικού,  νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, ως αποτέλεσμα του παγώματος των προσλήψεων και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων,  έχουν μετατρέψει σε οριακές και επικίνδυνες  τις συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, εργασιακός μεσαίωνας στα ρεπό και στις κανονικές άδειες .  
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, αντί να οδηγούν στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση της υγείας, την δωρεάν υγειά του λαού μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στην ιδιωτικοποίηση των μονάδων υγείας.
 Η υπομονή όμως και η κοροϊδία έχουν και τα οριά τους .
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Την Πέμπτη  27-9-2012 και ώρα 08,00πμ κάνουμε ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  στην είσοδο του Νοσοκομείου και θα κλείσουμε συμβολικά τον δρόμο μπροστά στην είσοδο.

Την ΠΕΜΠΤΗ 27/09/ 2012, κατεβαίνουμε στο δρόμο
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου ΜΑΣ ,
•την επαρκή στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό
•την επαρκή χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό,
• την εξόφληση των δεδουλευμένων μας,
•και την δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς όλους τους κατοίκους  της  ΡΟΔΟΠΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ