Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15.06.2011





Συναδέλφισσες – οι,



Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας κορυφώνεται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά στοχοποιούνται, υποβαθμίζονται, διαλύονται. Η εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους συναντά εγκληματική πολιτική.

Η νέα φορολογική επίθεση σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, συνεχίζει και κορυφώνει την άδικη και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και της ΤΡΟΪΚΑ.

Η αντιλαϊκή πολιτική επεκτείνεται και στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας.

Οι προσλήψεις παραπέμπονται στις καλένδες. Η υπαγωγή και της Υγείας – Πρόνοιας στον περιορισμό 1:10 συνιστά υποβάθμιση, απαξίωση και διάλυση των ευαίσθητων κοινωνικών υπηρεσιών.

Οι συγχωνεύσεις και συνενώσεις στοχεύουν στην μείωση των Δημόσιων υπηρεσιών και την εντατικοποίηση των εργαζομένων με ευέλικτες μορφές εργασίας. Οι μετακινήσεις προσωπικού στις υπό συγχώνευση μονάδες θα συνιστά καθημερινή πρακτική.

Η αύξηση των ωραρίων κατά μισή ώρα χωρίς εξαίρεση στις Υγειονομικές μονάδες παραβλέποντας την ανθυγιεινότητα χώρων και επαγγελμάτων, συνιστά ανάλγητη πολιτική οριζόντιων περικοπών. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η αιφνιδιαστική περικοπή της ακτινολογικής άδειας στους εργαζόμενους στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες.

Οι πρόσθετες αμοιβές ακόμη δεν έχουν αποπληρωθεί για το πρώτο 6μηνο του 2011. Το νέο Μισθολόγιο είναι σε λογική εξοικονόμησης πόρων και δεν διασφαλίζει, ότι ακόμη και οι χαμηλόμισθοι υγειονομικοί δε θα πληγούν περεταίρω.



Συναδέλισσες – οι,

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 15 ΙΟΥΝΙΟΥ.



Τα αιτήματά μας συμπυκνώνονται στην αντίσταση στο Μνημόνιο και τις βλαπτικές πολιτικές για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.



Διεκδικούμε:

- ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΠΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

- ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

- ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

- ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

- ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Πάρτε μέρος ΜΑΖΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στα Συλλαλητήρια και τις Συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Στην ΑΘΗΝΑ Κεντρική Συγκέντρωση στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.

Προσυγκέντρωση 10π.μ. κάτω από τα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ και το ΥΥΚΑ.





Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ