Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

10/06/2011 Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το υπουργείο(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

  «Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα στο ΕΣΥ» έγραφε το πανό που κρατούσαν τρεις από τους περίπου 500 υγειονομικούς που διαμαρτυρήθηκαν χθες μπροστά από το υπουργείο Υγείας.


Ωρα 10.50 το πρωί, στην οδό Αριστοτέλους. Εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, νοσηλευτές, ερευνητικό προσωπικό, πληρώματα ασθενοφόρων, που πραγματοποιούσαν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, φώναζαν τα πάγια αιτήματά τους, για προσλήψεις, νέο ενιαίο μισθολόγιο, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Μαζί και η επίκαιρη διαμαρτυρία τους για μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων, από τον μήνα Δεκέμβριο, υπερωριών τους, που τους έχει οδηγήσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε καθημερινές κινητοποιήσεις -καταλήψεις, επισχέσεις εργασίας, κλείσιμο δρόμων- στα δημόσια νοσοκομεία.

Εξι μήνες απλήρωτες υπερωρίες

«Συνολικά οι υγειονομικοί στο ΕΣΥ είμαστε απλήρωτοι για τις πρόσθετες αμοιβές -υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες- από τον Δεκέμβριο. Θα συνεχίσουμε χωρίς αμφιβολία τις κινητοποιήσεις μας», είπε στην «Ε» ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η μη καταβολή των δεδουλευμένων, που είναι εγκεκριμένη υπερεργασία, έρχεται πάνω στις περικοπές μισθών της πολιτικής του Μνηνονίου και σε άλλες επικίνδυνες αποφάσεις. Το υπουργείο Υγείας επικαλείται τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Εμείς θεωρούμε ότι η καθυστέρηση αυτή των 6-7 μηνών είναι πολιτική απόφαση: Χρήματα δεν υπάρχουν και προσπαθούν να τα εξοικονομήσουν κάνοντας περικοπές όπου μπορούν», πρόσθεσε.

«Οχι στην εμπορευματοποίηση, υποβάθμιση, απαξίωση και διάλυση του ΕΣΥ» έγραφε άλλο πανό, κι άλλο: «Οχι στην εκποίηση δημόσιων και κοινωνικών αγαθών».
«Τα 100 ευρώ μετράνε»

«Διαφωνούμε με πολλά από αυτά που έχει στο πρόγραμμα το υπουργείο Υγείας: τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών και πανεπιστημιακών.

Εκείνο όμως που μας καίει είναι τα 100 ευρώ το μήνα που έχουμε να λάβουμε εδώ και έξι μήνες», είπαν στην «Ε» εργαζόμενοι στον «Αγιο Σάββα». «Για εκείνους τα 100 ευρώ το μήνα μπορεί να μην είναι τίποτα, εμένα πληρώνουν τα φροντιστήρια του παιδιού μου», πρόσθεσε εργαζόμενος στο ίδιο νοσοκομείο. «Εμάς τώρα, εκτός του ότι είμαστε απλήρωτοι, μας κόψανε την επιπλέον άδεια που παίρναμε λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας», είπε εργαζόμενος στην ιοντίζουσα ακτινοβολία στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι υγειονομικοί έξω από το υπουργείο αναχώρησαν γύρω στις 12, με προορισμό την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ενσωματώθηκαν με τους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.