Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πρόταση της 3ης και 4ης ΥΠΕ Δυτικής, Κ. Μακεδονίας και Θράκης

 Τη μείωση κατά 10% των κλινών νοσηλείας και κατά 50% του αριθμού των τμημάτων στα νοσοκομεία της Μακεδονίας εισηγούνται στο υπουργείο Υγείας οι αρμόδιες υγειονομικές περιφέρειες. Στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιάταξης των μονάδων του ΕΣΥ, η 3η και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσαν τις προτάσεις τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες θα μειωθεί κατά 845 κλίνες η δυναμικότητα των νοσοκομείων ευθύνης τους (σύνολο κλινών 9.216) και τα 530 τμήματα που διαθέτουν θα συγχωνευθούν διοικητικά σε 282. Στο ίδιο σχέδιο αναφέρεται η ανάγκη μετατροπής του νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Παθήσεων σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και του νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης σε Κέντρο Αίματος Βορείου Ελλάδος.


Η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης προτείνει να αποκτήσουν κοινές διοικήσεις τα Νοσοκομεία Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και τα Νοσοκομεία Κιλκίς, Γουμένισσας. Τα 41 τμήματα των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ συνενώνονται σε 19, οι κλίνες νοσηλείας μειώνονται κατά 153 (από 2.741 σε 2.588).