Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Επανεξέταση της μετακίνησης του Β. Βιδάκη ζητάει η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών
Παρατηρώντας με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις σχετικά με την μετακίνηση του συναδέλφου Βαγγέλη Βιδάκη θα θέλαμε ως παράταξη να πάρουμε μια ξεκάθαρη θέση. Το θέμα του συναδέλφου Βαγγέλη ίσως αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε ή το καπάκι που εδώ και καιρό ήταν έτοιμο να εκραγεί λόγω ενός εξουθενωμένου προσωπικού. Οι ταυτόχρονες υπηρεσίες σε περισσότερα από ένα Τμήματα που καλούνται να προσφέρουν οι συγκεκριμένοι νοσηλευτές είναι δυσνόητες και πρωτοφανείς. Προφανώς, όμως, αυτό συμβαίνει σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που αναγκάζονται να κάνουν την τρίχα τριχιά και να υποστηρίξουν άλλους συναδέλφους που έχουν γονατίσει. 
Όλα αυτά, όμως, συνάδελφοι, δεν προέκυψαν ξαφνικά ως μία από τις επτά πληγές του Φαραώ αλλά είναι απότοκα και απόνερα της μάστιγας και του συγκεκριμένου βραχνά που δεν είναι άλλος από την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων. Η υποστελέχωση προέκυψε από τις πολιτικές που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις του χτες ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ . 
Μεγάλες ευθύνες, συνάδελφοι, πέφτουν στις πλάτες συνδικαλιστών και θεσμικών παραγόντων του νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς σε προηγούμενα χρονικά διαστήματα, μεσούσης της παντοκρατορίας τους και με την ανοχή τους, άνοιγαν κλινικές, δημιουργούνταν διευθυντικές θέσεις εν μία νυκτί χωρίς να πιστώνονται θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού από τους ομόσταυλους πολιτικούς και θεσμικούς τους παράγοντες, σ’ ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο οικονομικά περιβάλλον. Αποψιλώνοντας τα διάφορα Τμήματα από προσωπικό, για να μην τους χαλάσουν την νιρβάνα και την ραστώνη, ευαγγελίζονταν τις δικές τους συνοπτικές φιλόδοξες διαδικασίες. 
Όλοι αυτοί που συνεχίζουν να βρίσκονται στον συνδικαλιστικό καμβά και αξιώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ είναι οι πρωταίτιοι της συγκεκριμένης υποστελέχωσης, χρωστούν μια μεγάλη συγνώμη σε όλους μας, όταν με την ανοχή και την παντοκρατορία τους,αναντιδραστοι και ανερυθρίαστοι, συνέβαλαν στο τραγικό φαινόμενο των ακρωτηριασμένων Τμημάτων στα οποία καλούμαστε σήμερα να εργαστούμε. Αυτοί δεν πρέπει σήμερα να κοιμούνται ήσυχοι και πολύ περισσότερο να κρύβονται και να εκμεταλλεύονται το φορτισμένο κλίμα μεταξύ των εργαζομένων και να υποκινούν υπόγειες μεθοδεύσεις, πίσω από το συγκεκριμένο θέμα.
Τα κροκοδείλια δάκρυά τους στα πόδια του συναδέλφου Βαγγέλη είναι άκρως υποκριτικά και δεν εξαγνίζουν τις ευθύνες τους. Να βγουν δημόσια και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Ως συλλογικότητα, ως παράταξη, βρισκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου Βαγγέλη Βιδάκη, αξιώνοντας την επανεξέταση του θέματος, με νηφαλιότητα, ηρεμία και μακριά από μεθοδεύσεις, που ως μόνο σκοπό έχουν την διάσπαση του προσωπικού και την προσωπική τους διάσωση. Το θέμα του Βαγγέλη και των υπολοίπων συναδέλφων πρέπει να λυθεί άμεσα. Καλούμε τους θεσμικούς παράγοντες, πρωτίστως την νέα διοίκηση του νοσοκομείου που δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θ’ αποτελέσουν το μεγάλο κεφάλαιο της προσπάθειας για τη σωτηρία του νοσοκομείου Κομοτηνής, να καλέσουν εκ νέου τον συγκεκριμένο συνάδελφο ενώπιον θεσμικών και συνδικαλιστικών παραγοντων για να βρεθεί μια βιώσιμη και ουσιαστική λύση επι του θεματος.
Εκ μέρους της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Αλέξανδρος Σπανός