Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                  ΚΟΜΟΤΗΝΗ 18-02-2016
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Επανερχόμενοι στο θέμα της τραγικής υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας, με τα 70 κενά σε Νοσηλευτικό Προσωπικό, πληροφορηθήκαμε ότι οι θέσεις που αντιστοιχούν από την Προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ (400 νοσηλευτών) για την κάλυψη των ΜΕΘ Πανελλαδικά για το δικό μας Νοσοκομείο είναι «μηδέν».
   Τα γειτονικά νοσοκομεία διεκδίκησαν και έλαβαν τη μερίδα του λέοντος, όπως το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με 5 γιατρούς και 16 νοσηλευτές.
   Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής συγχαίρουν τους πολιτευτές των γειτονικών νομών για αυτές τις διεκδικήσεις και διερωτώνται:
- βάσει ποιού υγειονομικού χάρτη έγιναν αυτές οι επιλογές; τι σκοπό εξυπηρετούν; ποιοι ερωτήθηκαν και ποιοι αποφάσισαν;
- για πόσο ακόμα το Νοσοκομείο Κομοτηνής θα λειτουργεί ως δεξαμενή πλήρωσης θέσεων σε γειτονικά νοσοκομεία;
- υποσχέθηκαν ότι θα αντικατασταθεί το προσωπικό που μετατάχθηκε, πως θα ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με πλήρωση θέσεων από επόμενες προκηρύξεις.
   Οφείλουν να εξηγήσουν τόσο το Υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, όσο και οι βουλευτές – πολιτευτές του Νομού μας, όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία του Ν. Ροδόπης. Υπάρχει μεθόδευση και σχέδιο ή άγνοια και αδιαφορία;
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ