Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αποτελούν καθημερινό θέμα στα μέσα ενημέρωσης οι «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι. 
Κι όμως.
 Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν έως σήμερα είναι 460, την ώρα που στο Δημόσιο εργάζονται περίπου 600.000 άτομα.
Ασφαλώς τα φαινόμενα διαφθοράς κάθε άλλο παρά πρέπει να υποτιμώνται, ταυτόχρονα δεν πρέπει να παραβλέπεται πως το ενδιαφέρον των περισσότερων δημοσιογράφων είναι εν πολλοίς υποκριτικό, στιγματίζοντας συλλήβδην τους δημόσιους λειτουργούς ως διεφθαρμένους.
Είναι ενδεικτικό πως από τις 220 περιπτώσεις που αφορούν ιατρικό προσωπικό το οποίο εγκαλείται και παραπέμπεται σε πειθαρχικά συμβούλια για αυτοδίκαιη ή δυνητική αργία, οι 150 σχετίζονται με μη σοβαρά παραπτώματα, οι 13 για «φακελάκι» και 22 για ποινικά θέματα (περιλαμβανομένων διενέξεων μεταξύ συζύγων, διαζυγίων κ.ά.).
Συνεπώς είναι θετικό πως δρομολογούνται από την κυβέρνηση διαδικασίες για συνολική επανεξέταση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων από νομοπαρασκευαστική επιτροπή υψηλού κύρους.
Αν πάψει και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να διορίζει «κουρασμένα παλληκάρια» στα Πειθαρχικά Συμβούλια, τότε πιθανόν να δούμε σύντομα την κάθαρση της ιατρικής κοινότηταςαπό το στίγμα της διαφθοράς.