Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Δελτία Τύπου

18.08.2015

Άλλη μία παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ 18/8/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 668
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ώρα που τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι άδεια εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κέρκυρας, πληρώνει σε ιδιώτη εργολάβο για την καθαριότητα του Νοσοκομείου, 24.600ευρώ για 11 ημέρες με απευθείας ανάθεση, όπως καταγγέλλει σε σχετικό Δελτίο Τύπου το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Ν.Κέρκυρας (πρώην ΨΝΚ).
Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να εκδιώξουν τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία οι οποίοι ανέλαβαν το σύνολο σχεδόν των υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Συνεχίζουν να απομυζούν τους εξανεμισμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, βγάζοντας τεράστια κέρδη αφού προσφέρουν αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους που απασχολούν.
Χορηγούν μισθούς πολύ κάτω των προβλεπόμενων από τους υφιστάμενους Νόμους και τις συλλογικές συμβάσεις.
Προσφέρουν ανασφάλιστη και μαύρη εργασία.
Οι εργολάβοι έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους που απασχολούν (σχεδόν το 25% του συνόλου των εργαζομένων των Νοσοκομείων) πάνω από πέντε μήνες, επικαλούμενοι τα οφειλόμενα από τα Νοσοκομεία, αν και έπρεπε να εξοφλούν από ιδία κεφάλαια (που να βρουν κεφάλαια οι αεριτζήδες!!!)
Πότε θα σταματήσει αυτή η αιμορραγία του δημόσιου χρήματος;
Όχι μόνο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, αλλά εξαπλώνεται.
ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                             ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ