Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΕΣΩ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Πριν από λίγες ημέρες διάβασα μια συνέντευξη στον «Παρατηρητή» του εκπροσώπου της «Φιλαδελφίας» του Μ. Κουτσιούκη. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συνέντευξη μου προξένησε μερικές απορίες. Γιατί οι απαντήσεις του ερωτώμενου με παρέπεμψαν στον «γλυκερό χριστιανισμό» της εποχής Μπους του νεώτερου.

Σπεύδω να εξηγηθώ. Η λογική του φιλάνθρωπου συντηρητισμού εδράζεται αφενός στην απαξίωση του κοινωνικού κράτους και αφετέρου στην «φιλάνθρωπη» διάθεση των κατεχόντων. Διότι ο εκπρόσωπος της «Φιλαδελφίας» κάνει λόγο για πιθανές συνεργασίες με ισχυρούς του χρήματος ή αναζήτηση χρημάτων από ευρωπαϊκά προγράμματα. Όλα αυτά αφού βρούμε τον εαυτό μας και καταλάβουμε ότι πρέπει να δείξουμε αγάπη και στοργή στους χειμαζόμενους από την κρίση. Προτείνει επίσης τη δημιουργία μιας εταιρείας, «Υγεία για όλους» όπως την λέει και ένα Κοινωνικό Ιατρείο. Αυτά δηλώνει ως στόχους της οργάνωσης.