Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Δελτία Τύπου

06.11.2014

Ο EBOLA ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

ΑΘΗΝΑ 06/11/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3809
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο EBOLA ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
Μια πραγματικότητα, αντιμετωπίζεται για άλλη μία φορά με δραματική προχειρότητα.
Για τον καθ' ύλη αρμόδιο φορέα το Υπουργείο Υγείας, έκφραση και ευθύνη της πολιτείας, αρκεί ο «χαρτοπόλεμος». Απευθύνει εγκυκλίους που δεν υλοποιούνται. Διατυπώνει τις διαπιστώσεις των επιστημόνων Υγείας στη παγκόσμια κοινότητα Υγείας και δίνει κατευθύνσεις χωρίς εξασφάλιση υλικών αναγκαίων και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του καθόλου τον καθοριστικό ανθρώπινο παράγοντα.
Δεν είναι στις προθέσεις μας να εκμεταλλευτούμε τις περιστάσεις αλλά για μια ακόμα φορά στις πολλές, αποδεικνύεται η ανθυγιεινότητα των Υγειονομικών χώρων.
Καλούμε να αποκρούσουμε έναν ιό επικίνδυνο, που εξαπλώνεται, χωρίς:
Α. Υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό
Β. Ενημέρωση λεπτομερή στο σύνολο των εργαζομένων στην υγεία
Γ. Εργαζόμενους
Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας που αφορά την επιλογή του «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» να είναι στη πρώτη γραμμή, ως δομή υγειονομική, για τα περιστατικά ebola, αποδεικνύει περίτρανα ότι το ουσιαστικό «κλείσιμο» του, ήταν τραγικό λάθος.
Η έλλειψη ψυχραιμίας, του Υπουργείου Υγείας, οι αποφάσεις στο γόνατο κυριολεκτικά και οι διαπιστώσεις εκ των υστέρων ότι στο όνομα των μνημονιακών πολιτικών «έκλεισαν» Νοσοκομεία και Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Δημόσιες Δομές απολύτως αναγκαίες, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια ως ελληνική κοινωνία σε αδυναμία παντελή, να προστατευτούμε από επιδημίες.
Η ελληνική πολιτεία που έχει την ευθύνη για την υγεία όλων μας, υστερεί, υπολείπεται και γίνεται επικίνδυνη.
Δεν έχει προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας μας.
Οι προτεραιότητες της είναι να εμφανίζει πλασματικά οικονομικά στοιχεία, κλείνοντας κρεβάτια ΜΕΘ, απολύοντας εργαζόμενους.
Έστω και τώρα, είναι υποχρεωμένη να μας προστατέψει, να διασφαλίσει την υγεία μας που δεν είναι προϊόν, είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν αποτιμώνται όλα σε χρέος – ελλείμματα.
Ας αντιληφθούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι, ότι η διασπορά ενός ιού δεν είναι αστείο.
Εκφράζουμε την αγωνία μας και δεν κινδυνολογούμε! Προειδοποιούμε ότι οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα βρεθούν!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ