Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Παρεμβάσεις

05.11.2014

Πολιτικάντικη ανακατανομή κονδυλίων Πρόσθετων Αμοιβών στην 6η ΥΠΕ


ΑΘΗΝΑ 03/11/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3776
ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Κύριοι Υπουργοί,
Επανειλημμένως σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως και στις συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ για τις οφειλόμενες πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά – αργίες) των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.
Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών παρελθόντων ετών και η διευθέτησή τους απαιτεί νομοθετική ρύθμιση (αντίστοιχη έγινε για το εξάμηνο 1/10/2012 έως 31/03/2013 με το άρθρο 16 του Ν. 4151/2013).
Επίσης εφέτος σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας οι εργαζόμενοι πληρώνονται με οριζόντιες περικοπές στα δεδουλευμένα έως 50% και πέραν αυτού οφείλονται ολόκληροι μήνες προκειμένου οι Διοικήσεις να προσαρμοστούν στο πετσοκομμένο κονδύλι.
Για τα εφετινά απαιτείται η συγκέντρωση των εκκρεμοτήτων από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και η επιχορήγησή τους εντός των προσεχών ημερών επειδή βρισκόμαστε στο τέλος του έτους.
Πολλά Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ (όπως σε όλες τις ΥΠΕ) πληρώνουν τους εργαζόμενους εφέτος με οριζόντιες περικοπές στα δεδουλευμένα εκάστου μήνα. Υπάρχουν Νοσοκομεία που πληρώνονται με οριζόντιες περικοπές έως 50% (π.χ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, Νοσοκομεία Πατρών κ.α.).
Τη λύση τη βρήκατε με το χειρότερο ρουσφετολογικό, παλαιοκομματικό, πολιτικάντικο τρόπο. Κατόπιν ενεργειών του τοπικού βουλευτή της Άρτας και εν προκειμένω του Υφυπουργού Παιδείας, ανακατανείματε το κονδύλι των Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ.
Αφαιρέσατε κονδύλι από Νοσοκομεία που πληρώνουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους με οριζόντιες περικοπές και ταυτόχρονα χρωστούν ολόκληρους μήνες και επιχορηγήσατε το Γ.Ν. Άρτας με 107.000€ που επίσης πληρώνονται οι εργαζόμενοι με οριζόντιες περικοπές.
Μάλιστα με Δελτίο Τύπου ο πολιτικάντης βουλευτής και νυν Υφυπουργός Παιδείας πανηγυρίζει για την επιτυχία του.
Αλλοπρόσαλλη απόφαση για την εξυπηρέτηση του τοπικού βουλευτή. Καταγγέλλουμε τον παλαιοκομματικό τρόπο αντιμετώπισης του μείζονος αυτού ζητήματος. Αναμένουμε άμεση διόρθωση με
1. Ανάκληση της απόφασης
2. Προώθηση Νομοθετικής ρύθμισης για εξόφληση των δεδουλευμένων παρελθόντων ετών μέσω του προϋπολογισμού των Νοσοκομείων (όπως με το άρθρο 16 του Ν. 4151/2013)
3. Επιπλέον επιχορήγηση στα Νοσοκομεία που διαθέτουν ελλειμματικό εφετινό κονδύλι και αναγκάζονται να πληρώνουν τους εργαζόμενους με οριζόντιες περικοπές των δεδουλευμένων ή οφείλονται ολόκληροι μήνες.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ