Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Πολ Τόμσεν: Απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων που «δεν αποδίδουν»

Αντιμέτωπη με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο βρίσκεται  η νέα κυβέρνηση, καθώς στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να  υλοποιήσει  ανειλημμένες δεσμεύσεις, αλλά και τις νέες υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τη νεώτερη παρέμβαση του επικεφαλής του κλιμακίου του στην Ελλάδα Πολ Τόμσεv.
Ειδικότερα με ξεκάθαρες υποδείξεις του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του υπενθυμίζει  τις 11 χιλιάδες απολύσεις που υπολείπονται για το 2014, σημειώνοντας ότι αυτές θα προέλθουν από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και δεν θα επαναπορροφηθούν, από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, την απομάκρυνση πειθαρχικά υπόλογων, αλλά και όσων έχουν προσληφθεί παράνομα με ειδική μνεία στον έλεγχο της μετατροπής των 40.000 συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ο οποίος έχει ήδη δρομολογηθεί από το ΑΣΕΠ. Μάλιστα το ΔΝΤ εκτιμά ότι μέσω αυτών των δεξαμενών θα υπάρξουν αποχωρήσεις και εντός του 2015 τις οποίες ενδεικτικά υπολογίζει σε 2.000 μέσα στο πρώτο τετράμηνο. Στον κατάλογο προστέθηκε άλλη μία κατηγορία από τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα μας Πολ Τόμσεν. Με συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, μεταξύ των άλλων, ζήτησε ευθέως απολύσεις υπαλλήλων που «δεν αποδίδουν». «Μιλάμε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση και την διασφάλιση ότι κάποιος μπορεί να απολύσει εργαζόμενους που δεν αποδίδουν» ανέφερε συγκεκριμένα ο Π. Τόμσεν. «Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, και συνεχίζουμε να πιέζουμε για αυτές τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» είπε.