Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο Βορίδης στο υπουργείο Υγείας! Τι δήλωσε πως θα κάνει

Μια γεύση για αυτά που θα κάνει αλλά και αυτά που δε θα κάνει έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Με μια διάθεση λιγότερο επικοινωνιακή σε σχέση με το τι …παρέλαβε φαίνεται ότι έρχεται στην οδό Αριστοτέλους ο Μάκης Βορίδης.
Το είπε άλλωστε μόνος του συνομιλώντας για λίγο με τους υγειονομικούς συντάκτες.
«Θα μιλάω όταν έχω κάτι να πω» απεφάνθη ο νέος υπουργός, έκφραση που ελήφθη ως …αιχμή για τον προκάτοχό του και για το επικοινωνιακό του …ταμπεραμέντο.

Πρωτίστως όπως είπε, θα ξεκινήσει να ενημερώνεται αναλυτικά για τα θέματα Υγείας αλλά και για όσα είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να ολοκληρωθούν.
Μια πρώτη γεύση πάντως για το τι τον περιμένει πήρε ο κ.Βορίδης από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τον ενημέρωσε σε μια ολιγόωρη συνάντηση το πρωί της Τρίτης περιληπτικά για το τι προβλήματα θα συναντήσει.

Κατά τα άλλα ο κ.Βορίδης αναμένεται να συναντηθεί με άλλους υπουργούς με τους οποίους έχει συναρμοδιότητες σε διάφορα θέματα. Μεταξύ αυτών με τον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα με τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και τη συνεισφορά τους στο ΕΣΥ, δεδομένου ότι στην τελευταία αξιολόγηση που έγινε πήραν …χαμηλούς βαθμούς. Αξιολόγηση που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση των πανεπιστημιακών γιατρών.