Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Απόφαση για την Ακύρωση της Αξιολόγησης

ΑΘΗΝΑ 27/06/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3246
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει την αντίθεσή της στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που με το Ν. 4250/2014 που προωθεί η Κυβέρνηση. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων, στην περαιτέρω μείωση μισθών και στην αποδιάρθρωση των δομών του Δημοσίου.
Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσουν απεργία προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, με στόχο να αποτρέψει τη χρησιμοποίησή της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων.
Η απεργία αφορά το σύνολο των εργαζομένων που θα κληθούν να λάβουν μέρος ως αυτοξιολογούμενοι ή αξιολογητές.
Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή και στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων, οι εργαζόμενοι δεν εκτελούν εργασίες που σχετίζονται:
α) Με τη σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο
β) Με τη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και
γ) Με τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
Βασικό αίτημα του απεργιακού μας αγώνα, είναι η ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 και η τελική του κατάργηση, αλλά και η μη προώθηση των νέων ρυθμίσεων για τη μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων που περιλαμβάνει ακόμη και θεσμοθέτηση του ατομικού μισθού.
Το σύνολο των προϊσταμένων στα Νοσοκομεία αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, καλούνται να συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα διαρκείας για να ακυρώσουμε τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης.
Συνεχίζουμε τις Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συσκέψεις, περιοδείες, συλλογή υπογραφών και κάθε είδους δράσεις με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Εκτιμούμε ότι ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση δεν είναι υπόθεση καθενός ξεχωριστά, αλλά πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικής και συλλογικής δράσης.
Θεωρούμε ότι αυτή η μορφή της απεργιακής κινητοποίησης, που βασίζεται σε σχετική παλιότερη εμπειρία, στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία και στο ν.1264/1982, είναι ένα ισχυρό όπλο που μπορεί να θωρακίσει όλους τους εργαζόμενους και να μεταφέρει την ευθύνη, από προσωπική-υπηρεσιακή, στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα (ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ).
Συνεχίζουμε τη Συλλογή Υπογραφών. Αρνούμαστε να συμπληρώσουμε τα φύλλα Αξιολόγησης και τα παραδίδουμε ανυπόγραφα στα Σωματεία.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ