Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

2.090 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Το πράσινο φως για 2.090 προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών υπαλλήλων στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ =έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης . Σύμφωνα με τη Δημοκρατία, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να υλοποιήσει την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αυτή αποτυπώνεται στην κοινή συνεδρίαση του υπουργείου με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.


ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2.090 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΕΚΑΒ 27/06/2014 - 13:21 Αξιολόγηση:5 1 2 3 4 5 (1Ψήφος) 2.090 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ 2.090 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ Το πράσινο φως για 2.090 προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών υπαλλήλων στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ =έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης . Σύμφωνα με τη Δημοκρατία, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να υλοποιήσει την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αυτή αποτυπώνεται στην κοινή συνεδρίαση του υπουργείου με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.   Στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου αποφασίστηκαν οι προσλήψεις νέου προσωπικού για το έτος 2014. Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτός ο σχεδιασμός μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης. Στη συνεδρίαση καθορίστηκε ο αριθμός των προσλήψεων, οι ειδικότητες και οι φορείς της Υγείας που θα ενισχυθούν. Οι 2.090 προσλήψεις-σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει η Δημοκρατία- αφορούν τις παρακάτω κατηγορίες: 200 θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων ΕΚΑΒ. 70 θέσεις παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού. 200 θέσεις νοσηλευτικού, επτά ειδικές θέσεις για άτομα με προβλήματα υγείας. 2 θέσεις για συγγενείς που απεβίωσαν στην εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος. 200 θέσεις διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων για τις ανάγκες των δομών ψυχικής υγείας. 70 θέσεις φαρμακοποιών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ακτινοφυσικοί, βιοχημικοί, χημικοί κλπ). 15 θέσεις δικηγόρων. 700 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. 370 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για τις οποίες εκκρεμεί η διαδικασία διορισμού. 336 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, είτε από νέα προκήρυξη είτε από τις θέσεις που εκκρεμούν στο Συμβούλιο Κρίσεων.