Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Γυμνό το ΠΕΔΥ από γιατρούς στην περιφέρεια! Πως θα καλυφθούν τα κενά

Τεράστια κενά σε ιατρικές ειδικότητες παρουσιάζει το ΠΕΔΥ και τα πολυιατρεία ειδικά στην περιφέρεια. Διαφορετικές συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς εξετάζει ο Άδωνις .
 
Σβήνουν και ξαναγράφουν τις τελευταίες ώρες τα στελέχη του υπουργείου Υγείας σχεδιάζοντας να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στα πολυιατρεία όλης της χώρας και ειδικά στην περιφέρεια. Ταυτόχρονα νέο σχέδιο πέφτει στο τραπέζι για τις συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών που θα συνεργασθούν με το ΠΕΔΥ. 
 
Ειδικότερα τα αμέτρητα κενά σε γιατρούς στα πολυιατρεία ο κ.Γεωργιάδης σκοπεύει να τα καλύψει με την πρόσληψη 1000 επικουρικών γιατρών το επόμενο διάστημα. Και αυτοί όμως θα χρειαστούν κάποιο διάστημα για να αναλάβουν δράση. Μέχρι τότε είναι άγνωστο πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι σε διάφορους νομούς όπου μάλιστα δεν υπάρχουν ούτε παιδίατροι. 
 
Κατά τα άλλα πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σκέψεις του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ακόμη και να μην ανανεώσει καμία σύμβαση με τους σημερινούς συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να ανοίξει το σύστημα σε όλους τους γιατρούς. 
 
Σε αυτήν την περίπτωση οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται όποιον γιατρό επιθυμούν πληρώνοντας όμως από την τσέπη τους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει ο οργανισμός. Υπολογίζεται μάλιστα από συνδικαλιστικούς φορείς ότι σε αυτές τι περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται να πληρώνουν ακόμη και το 60% της αξίας της επίσκεψης από δικά τους χρήματα ανάλογα με τις χρεώσεις του κάθε ιδιώτη γιατρού. 
 
Για το μόνο που δηλώνουν βέβαιοι οι αρμόδιοι του υπουργείου υγείας είναι ότι θα γίνουν συμβάσεις με 2000 γενικούς-οικογενειακούς γιατρούς οι οποίοι θα αναλάβουν να παράσχουν πρωτοβάθμια φροντίδα στους ασφαλισμένους διατηρώντας και τον σχετικό φάκελο ιστορικού για τον καθένα. 
iatropedia