Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Ενοποίηση Μαγειρείων Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 14/3/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2806

ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1ΗΣ ΥΠΕ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Κύριε Διοικητά,
Με το υπ' αριθμ. πρωτ. 6527/12.3.2014 έγγραφο αποφασίσατε την ανάληψη της σίτισης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης από το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο» από 1/9/2014 με παράλληλη απόσπαση του προσωπικού των Μαγειρείων.
Προφανώς υλοποιείτε απόφαση του Υπουργού Υγείας να συρρικνώσετε τις υποστηρικτικές λειτουργίες των Νοσοκομείων σε λίγους χώρους με προφανείς λόγους την απαξίωση, την υποβάθμιση και τελικά την ιδιωτικοποίησή τους.
Αποσπάτε προσωπικό από ένα Νοσοκομείο σε άλλο παρά τη θέλησή του και σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ θα έπρεπε να επιλύσετε τα προβλήματα προσωπικού Μαγειρείων στο σύνολο των Νοσοκομείων προκειμένου να παρασκευάζουν το φαγητό. Έτσι θα έπαυε η απαράδεκτη αφαίμαξη πόρων των Νοσοκομείων προς τους εργολάβους catering που παρασκευάζουν φαγητό αμφιβόλου ποιότητας.
Καλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση. Διαφορετικά θα οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις για να εμποδίσουμε την υλοποίησή της.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ