Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19 & 20 ΜΑΡΤΗ 2014

ΑΘΗΝΑ 17/03/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2820
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/03 και ΠΕΜΠΤΗ 20/03 προκηρύσσουμε 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για την επικείμενη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Για να μην έρθει και η δική μας «η σειρά».........
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα λόγια σκληρά, ενώ στην ουσία έχει εκχωρήσει την άσκηση της Διακυβέρνησης στους ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της. Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων Δημοσίων Φορέων, Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα.
Πολιτικές που εξυπηρετούν τους χρηματοοικονομικούς και επιχειρηματικούς ομίλους για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Κατά παραγγελία τους αποφασίζουν τις πολιτικές οι χειραγωγημένες κυβερνήσεις.
Στο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων λαμβάνει φύλο πορείας προς την έξοδο από το ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Δεν αγωνιζόμαστε μόνο ενάντια στις Διαθεσιμότητες και τις Απολύσεις. Αγωνιζόμαστε για την πρόσληψη μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού.
Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΤΗ. Πάνω από 15.000 αποχώρησαν χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.
Ας μας εξηγήσει η Κυβέρνηση τα κριτήρια που θα κρίνει ΑΝΕΠΑΡΚΗ Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό που εργάζονται ΜΟΝΟΒΑΡΔΙΕΣ σε προγράμματα υπογεγραμμένα από τους Διοικητές των Νοσοκομείων.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ την ώρα που τσαλακώνονται τα εργασιακά δικαιώματα των Υγειονομικών να κρίνονται κατ' απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑ ως ανεπαρκείς επαγγελματίες.
ΕΩΣ ΕΔΩ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00Π.Μ.
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ