Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Στις Υγειονομικές Περιφέρειες με πλήρη απασχόληση το προσωπικό ΕΟΠΥΥ

Συστήνονται οι νέοι κλάδοι στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, και με απόφαση του Διοικητή κάθε ΥΠΕ το προσωπικό θα τοποθετείται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, και κατόπιν προηγούμενης αξιολόγησης των αναγκών του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιφέρειάς του.

Με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μεταφέρονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες οι ιατροί, διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατίθεται αύριο Σάββατο στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Συστήνονται οι νέοι κλάδοι στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, και με απόφαση του Διοικητή κάθε ΥΠΕ το προσωπικό θα τοποθετείται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, και κατόπιν προηγούμενης αξιολόγησης των αναγκών του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιφέρειάς του.

Για τυχόν κενές θέσεις, παρέχεται η δυνατότητα τα κενά να καλύπτονται από επικουρικό προσωπικό σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από πενταμελή επιτροπή, ενώ τον Ιανουάριο θα διαμορφωθεί και το νέο βαθμολόγιο.