Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ράμπο στα νοσοκομεία ακόμη και την Πρωτοχρονιά

Επιθεώρηση στα νοσοκομεία από Ράμπο ακόμη και την Πρωτοχρονιά,  εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα κατά την πρώτη συνάντηση που είχε με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. 

Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας θα πραγματοποιούνται ανελλιπώς, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και δεν θα σταματήσουν ούτε την Πρωτοχρονιά, είπε, καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα να εξοκείλει το καράβι.
Ζήτησε από τους διοικητές να βρίσκονται διαρκώς στις επάλξεις και για τον λόγο αυτό θα αξιολογούνται διαρκώς. Όμως η μέτρηση των στόχων στα νοσοκομεία, δεν θα αφορά μόνο την οικονομική και λειτουργική διάσταση, αλλά και την ποιοτική, καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό, μεγάλο μέρος της αξιολόγησης θα περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση των ασθενών με απόλυτο σεβασμό στα χρήματά τους. « Δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε ούτε ένα ευρώ από τους ασθενείς, είναι ανήθικο, διότι αυτό το ευρώ, φεύγει από τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
.onmed.gr