Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

SOS εκπέμπει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής


Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας την επόμενη εβδομάδα / «Είναι μια μάχη που θα έχει διάρκεια, θα δώσουμε το στίγμα ενός μεγάλου αγώνα που......θα δοθεί το επόμενο διάστημα για την υγεία».

Ανοιχτή δημόσια συνέλευση, πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, και για πολλοστή φορά διαμήνυσαν προς πάσα κατεύνθση ότι η κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.

Νίκος Σωτηρακόπουλος, γιατρός:
«Δεν νοείται να χειρουργεί γιατρός μετά από 15 μέρες εφημερίας».
«Ήταν αναμενόμενο το κλείσιμο της χειρουργικής κλινικής, όπως είναι αναμενόμενο και το κλείσιμο και της χειρουργικής, και της καρδιολογικής, και άλλων κλινικών, και της μονάδας εντατικής θεραπείας. Όλες οι κλινικές του νοσοκομείου Κομοτηνής λειτουργούν στο όριο ασφαλείας. Αν υπάρχουν τρεις γιατροί, λειτουργεί με κόπο. Αν φύγει ο ένας ή συνταξιοδοτηθεί, αμέσως υπάρχουν προβλήματα. Διότι δεν μπορεί ένας γιατρός να είναι 15 μέρες σε γενική εφημερία. Φανταστείτε έναν κουρασμένο οδηγό ή έναν κουρασμένο πιλότο να σας μεταφέρει. Έτσι είναι και το σύστημα Υγείας. Δεν μπορείς να χειρουργείς όταν είσαι κουρασμένος. Άρα αυτό πρέπει να το δουν όλοι, ειδικά η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, η οποία γνωρίζει και πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα».
 «Δεν μπορεί ο κόσμος να τρέχει στους ιδιώτες».
«Η σκληρή πολιτική της λιτότητας πλήττει το δημόσιο σύστημα Υγείας που πνέει τα λοίσθια. Οι κάτοικοι της Κομοτηνής το καταλαβαίνουν αυτό, κι εμείς ως εργαζόμενοι, κι εγώ ως γιατρός, το βλέπουμε κάθε μέρα. Ο πολίτης της Κομοτηνής πρέπει να έχει πρόσβαση σε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας. Αν δεν το έχει αυτό εν μέσω οικονομικής κρίσης όπου πλήττεται με την ανεργία, τι θα κάνει; Θα τρέχει στους ιδιώτες; Δεν μπορεί».

Μαρία Τσατλίδου, ειδικευόμενη Ορθοπεδικής:
«Η ορθοπεδική κλινική είναι μόνο η αρχή».
«Μιλάμε για μια πραγματική αποψίλωση της Υγείας, για τεράστιες ελλείψεις όλων των ειδικοτήτων, όλων των τμημάτων, που καθιστούν την ίδια την επιβίωση πολλών νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και της Κομοτηνής, πάρα πολύ δύσκολη. Η ορθοπεδική κλινική ήταν μόνο η αρχή, και είναι μία ένδειξη του τι σχέδιο υπάρχει συνολικά για την Υγεία. Είναι μια πολιτική που έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, δεν έχει ξεκινήσει τώρα, βλέπουμε μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση όλα τα τελευταία χρόνια».

Μαρίνα Αποστολίδου, πρόεδρος εργαζομένων:
«Τα πράγματα θα χειροτερέψουν».
«Ήταν κάτι που το είχαμε προβλέψει, προειδοποιούσαμε για όλα αυτά, και προειδοποιούμε τον κόσμο ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Όλοι είναι γνώστες του προβλήματος, κανείς δεν μπορεί να δηλώσει άγνοια. Από ’κεί και πέρα θεωρώ ότι ηθελημένα μας έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο, ηθελημένα υποβαθμίζουν το νοσοκομείο Κομοτηνής. Αυτοί οι άνθρωποι είναι για να γελας μαζι τους. Π.χ. στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν ορθοπεδικοί αλλά δεν υπάρχουν υλικά, ενώ εμείς έχουμε υλικά αλλά δεν έχουμε ορθοπεδικό. Σε όλα αυτά βρίσκεται ο Άνθρωπος στη μέση. Βρίσκονται οι συμπολίτες μας που δεν ξέρω αν την γνωρίζουν αυτήν την κατάσταση».

Αποφασίστηκε η ευρεία ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, συναντήσεις με φορείς, συλλογή υπογραφών, και πορεία διαμαρτυρίας πιθανώς την επόμενη Τρίτη 26/11.

«Είναι μια μάχη που θα έχει διάρκεια, θα δώσουμε το στίγμα ενός μεγάλου αγώνα που θα δοθεί το επόμενο διάστημα για την υγεία», ήταν η κοινή επωδός του προσωπικού του νοσοκομείου.