Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Στους δρόμους» οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Στους δρόμους βγήκαν χθες το μεσημέρι ιατροί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο της πορείας ενημέρωσης της κομοτηναίϊκης κοινωνίας για τη επικρατούσα σήμερα κατάσταση του νοσοκομείου. Η πορεία διαμαρτυρίας, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης αλλά ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, με τους εργαζόμενους να κηρύττουν στάση εργασίας έως και τις 3 το μεσημέρι για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής. 

Η πορεία κατευθύνθηκε προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου οι εργαζόμενοι του Σισμανογλείου συνομίλησαν με τους περαστικούς και μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, στο οποίο χαρακτηρίζουν ως προκλητικό τον υπουργό υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υπογραμμίζοντας πως «κάνει το παν για τη μετατροπή της υγείας από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα για λίγους» και απαριθμώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης που «τσακίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και δημιουργούν μία νέα “υγειονομική λιτότητα” για εργαζόμενους και ασθενείς». «Η δραματική υποστελέχωση κλινικών, ιδιαίτερα χειρουργικού τομέα, τα επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης, οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των εργαζομένων «συνθέτουν μία τραγική εικόνα για το νοσοκομείο μας». Ιδιαίτερα καυστικοί στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πώς «λεφτά υπάρχουν μόνο για τους εργολάβους που θα αναλάβουν να φτιάξουν το πρώτο νοσοκομείο στα χρονικά που θα λειτουργεί χωρίς εργαζομένους», ενώ κάνουν λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα» από πλευρά της διοίκησης που δεν πείθουν κανέναν και καλούν την τοπική κοινωνία και τα σωματεία των εργαζομένων που «πλήττονται πρώτοι από την πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ» να συνταχθούν μαζί τους, στον αγώνα «ενάντια στο ξήλωμα της δημόσιας υγείας».

paratiritis