Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ

Η κλινική διαθέτει ειδικευόμενους γιατρούς, αλλά αυτοί δε μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, εκ της νομοθεσίας, χωρίς την παρουσία τουλάχιστον ενός ειδικού ιατρού

Ο μοναδικός ειδικός γιατρός Παναγιώτης Κάρρος εφημέρευε επί 20 μέρες συνέχεια και πρέπει να πάρει τα ρεπό που δικαιούται, αλλά δεν υπάρχει αναπληρωτής μετά και την αποχώρηση του Β. Ζουζάκογλου
Εφημέρευε επί 20 μέρες συνέχεια και ήρθε η ώρα να πάρει τα ρεπό που δικαιούται από το Νόμο. Όμως δεν υπάρχει δεύτερος ειδικός ιατρός που θα τον αναπληρώσει με αποτέλεσμα από την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κομοτηνής να βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα». Ο ιατρός ορθοπεδικός Παναγιώτης Κάρρος έμεινε μόνος του για να σηκώνει πλέον το βάρος μιας ολόκληρης κλινικής, η οποία δε μπορεί, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να λειτουργήσει χωρίς την παρουσία τουλάχιστον ενός ειδικού γιατρού. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται στο Σισμανόγλειο, όπου εντός του καλοκαιριού, χωρίς ειδικό γιατρό είχε μείνει και η ωτορινολαρυγγολογική κλινική, όταν ο διευθυντής της Μεχμέτ Εμίνογλου πήρε την καλοκαιρινή άδεια που δικαιούται. Τότε και προκειμένου να μη μπει λουκέτο στην κλινική, επιστρατεύτηκε γιατρός από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος αναπλήρωσε τον κ. Εμίνογλου για όσο διάστημα αυτός απουσίασε.
ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β. ΖΟΥΖΑΚΟΓΛΟΥ
Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου καμία λύση δε δόθηκε για την ορθοπαιδική κλινική. Μάλιστα παρόλο που το νοσοκομείο ενισχύθηκε μόλις προχθές με επικουρικούς ιατρούς, στη συγκεκριμένη κλινική δεν εστάλη κανένας. Μετά από 28 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της ορθοπεδικής βρίσκεται πλέον σε δυσάρεστη θέση να μη μπορεί να λειτουργήσει, είπε απογοητευμένος ο απερχόμενος διευθυντής Β. Ζουζάκογλου, ο οποίος αποχωρεί. Μόλις πριν από δύο χρόνια είχαν αποχωρήσει δύο ακόμα γιατροί ο κ. Κουγιουμτζίδης και ο κ. Πυργίδης, με αποτέλεσμα από την προσεχή εβδομάδα να μένει μόνος του ο κ. Κάρρος.
Η καθημερινότητα της κλινικής με τους ασθενείς που θέλουν να εξυπηρετηθούν αποτυπώνεται στη χθεσινή φωτογραφία του «Χ»
«Εφημέρευε 20 μέρες συνέχεια, αυτό είναι αν μη τι άλλο απάνθρωπο και είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένας γιατρός υπό αυτές τις συνθήκες γιατί είναι επικίνδυνο και για τους αρρώστους. Δεν ξέρω αν θα κλείσει ή ποια απόφαση θα πάρουν. Ξέρω όμως ότι υπάρχει μόνο ένας ειδικός ιατρός στην κλινική και βγάλτε εσείς τα συμπεράσματα σας αν μπορεί να καλύπτει ολόκληρο το μήνα». Η κλινική λειτουργεί με 15 μόνιμες κλίνες, εξυπηρετώντας, κατά κύριο λόγο, επείγοντα περιστατικά από όλο το νομό Ροδόπης.
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΕΙΔΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ
Η ορθή λειτουργία της κλινικής επιβάλλει να υπάρχουν τουλάχιστον 4 ειδικοί ιατροί και άλλοι 4 ειδικευόμενοι.
Το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, από την στιγμή που έγιναν οι αποχωρήσεις των δύο ιατρών και δε δόθηκε καμία λύση. Όσο για τις μετακινήσεις προσωπικού, όπως στην περίπτωση της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής, αυτές είναι λύσεις ανάγκης.

Γι’ αυτό ο κ. Ζουζάκογλου, ακόμα και κατά την αποχώρησή του, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του για την κλινική, όπου υπηρέτησε για πολλά χρόνια, απεύθυνε έκκληση σε όλους τους παράγοντες της Κομοτηνής να δραστηριοποιηθούν για να παραμείνει ανοιχτή η ορθοπεδική κλινική.