Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η έλλειψη γιατρών «κλείνει» κλινικές του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Στα πρόθυρα «λουκέτου» η Ορθοπεδική και η Ωτορυνολαρυγγολογική
Τον κίνδυνο «λουκέτου» αντιμετωπίζουν δύο κλινικές του νοσοκομείου Κομοτηνής, λόγω της ελλιπούς στελέχωσής τους με ειδικούς γιατρούς. Πρόκειται για την Ορθοπεδική Κλινική, η οποία μετά από 28 χρόνια λειτουργίας μένει πια μόνο με έναν ειδικό γιατρό, μετά την αποχώρηση των κ. Κουγιουμτζίδη και Πυργίδη και την εντός των ημερών αποχώρηση του διευθυντή της κ. Σουζάκογλου, καθώς επίσης για την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική που εδώ και καιρό λειτουργεί με έναν ειδικό, τον κ. Εμίν, και έναν ειδικευόμενο γιατρό. Σε ό,τι αφορά την Ορθοπεδική, ο κίνδυνος του κλεισίματός της είναι κάτι παραπάνω από ορατός, αφού από τη Δευτέρα ο Κάρρος, ο μόνος εναπομείνας ειδικός γιατρός, πρόκειται να πάρει τα οφειλόμενα ρεπό που δικαιούται, έχοντας εφημερεύσει ήδη επί 20 συνεχείς ημέρες.

Βασίλειος Σουζάκογλου, διευθυντής Ορθοπεδικής κλινικής «Υπάρχει κίνδυνος και για τους ίδιους τους αρρώστους»

Για «απάνθρωπες» συνθήκες λειτουργίας έκανε λόγο ο διευθυντής της Κλινικής, κ. Βασίλειος Σουζάκογλου, αναφέροντας ότι ο ορθοπεδικός γιατρός κ. Κάρρος εφημέρευε επί είκοσι μέρες, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους και για τους ίδιους τους αρρώστους». «Παρά το ότι το θέμα είναι γνωστό εδώ και καιρό», επισήμανε, «δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα λύση και ενώ πριν από λίγες ημέρες, όπως έμαθα, έχουν πάρει κάποιους επίκουρους γιατρούς, στην Ορθοπεδική δεν ήρθε κανείς».

Ο κ. Σουζάκογλου υποστήριξε ότι για να λειτουργήσει σωστά η κλινική απαιτούνται 4 ειδικοί γιατροί και 4 ειδικευόμενοι. Μάλιστα τόνισε ότι η συγκεκριμένη κλινική λειτουργούσε επί 28 χρόνια και προσέφερε έργο στη Ροδόπη, καθότι λειτουργούσε με δεκαπέντε τουλάχιστον μόνιμες κλίνες που ως επί το πλείστον ήταν επείγοντα περιστατικά και όχι χρόνια».


Μεχμέτ Εμίν, διευθυντής Ωτορυνολαρυγγολογικής κλινικής «Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα, για να μετεξελιχθεί το νοσοκομείο σε κέντρο υγείας;»

Στο ίδιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει και η Ωτορυνολαρυγγολογική Κλινική, αναφέρθηκε ο διευθυντής και μοναδικός πλέον ειδικός γιατρός, κ. Μεχμέτ Εμίν. «Εδώ και πάρα πολύ καιρό η Ωτορυνολαρυγγολογική λειτουργεί μόνο με έναν ειδικό γιατρό», σημείωσε, «και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε να καλυφθεί ακόμη μια θέση ειδικού γιατρού, το Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της, εφόσον γίνεται κατανοητό ότι ούτε άδεια μπορεί να πάρει, ούτε να λείψει για κάποια έκτακτη ανάγκη». «Δεν μπορώ να απουσιάσω», επισήμανε, «και αν πάρω άδεια θα πρέπει να βρίσκομαι πολύ κοντά». «Οι ειδικευόμενοι δεν μπορούν να κάνουν εφημερίες, αλλα πρέπει να υπάρχει κάποιος ειδικός δίπλα τους», ξεκαθάρισε, επικαλούμενος το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Τέλος, ο κ. Εμίν εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι από την πλευρά του Υπουργείου δόθηκε περισσότερο βάρος στην επάνδρωση των παθολογικών κλινικών. «Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα», αναρωτήθηκε «για να μετεξελιχθεί το νοσοκομείο σε κέντρο υγείας;». «Έτσι όπως δρομολογείται το νέο σκηνικό δεν υπάρχει νόημα να δημιουργηθεί νέο νοσοκομείο», επισήμανε με νόημα, επιχειρώντας να ερμηνεύει τη σκοπιμότητα που μπορεί να υπάρχει πίσω από την υποστελέχωση των κλινικών από γιατρούς.