Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Με «μπαλώματα» κλείνουν στόματα για το νοσοκομείο Κομοτηνής

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Προβλήματα που οδηγούν στην απαξίωση και στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και γενικότερα της δημόσιας υγείας, θέλησαν να καταδείξουν όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση, που είχε αφετηρία το Σισμανόγλειο και κατάληξη τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης


Τα «μπαλώματα» δεν είναι άλλα από τις προσωρινές αποσπάσεις δύο ειδικών γιατρών που θα στελεχώσουν το νοσοκομείο, ένας ορθοπεδικός και ένας καρδιολόγος.

Προβλήματα που οδηγούν στην απαξίωση και στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας, θέλησαν να καταδείξουν όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση στην Κομοτηνή, που είχε αφετηρία το Σισμανόγλειο και κατάληξη τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στην οδό Παρασίου. Πολεμάμε για το νοσοκομείο μας, πολέμα τους και ΕΣΥ, ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση, όπως και στα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράστηκαν στους πολίτες, ώστε όλοι να καταστούν κοινωνοί ενός θέματος που πρέπει να απασχολεί όλη την τοπική κοινωνία της Ροδόπης. Όμως η πορεία δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι με «μπαλώματα» κλείνουν στόματα. 
Στο ιατρικό προσωπικό μπορεί να έδωσαν κάποια επικουρικά τα οποία δεν έχουν έρθει ακόμη αλλά για νοσηλευτικό, παραϊατρικό ή οτιδήποτε άλλο προσωπικό στο νοσοκομείο μέσα δεν συζητά και δεν μιλάει κανείς. Εκ των πραγμάτων στο τέλος μπορεί να έχουμε γιατρούς  και να μην έχουμε νοσηλευτικό ή υποστηρικτικό προσωπικό για να λειτουργήσουμε το νοσοκομείο». Άλλωστε, όπως διευκρίνισε η κ. Αποστολίδου, «για το λοιπό προσωπικό η μεταφορά από άλλα νοσοκομεία δεν μπορεί να γίνει γιατί και εκεί οι ανάγκες είναι παρόμοιες και θα αναγκαστούν κι εκεί να κλείσουν τα τμήματα. Από εκεί και πέρα σκεφτείτε να έρχεται ένας συνάδελφος από διπλανό νομό όταν μάλιστα δεν θα του καλύπτουν τα έξοδα. Μάλιστα οι τελευταίες αποφάσεις λένε αυτό, ότι όταν σε μετακινώ ιδίως μέσα στο νομό αλλά σε αυτό περιλαμβάνονται μέχρι και 60 χλμ δεν καλύπτουν καμία αποζημίωση. Εμείς δεν θέλουμε να βλάψουμε κανέναν θέλουμε να λειτουργήσουμε το νοσοκομείο Κομοτηνής  και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έρθει μόνιμο προσωπικό». 
XRONOS