Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πολεμάνε το νοσοκομείο μας, Πολέμα τους και ΕΣΥ!

Ο πιο μισητός υπουργός υγείας, φαίνεται πλέον να είναι και ο αποτελεσματικότερος στο προχώρημα των πιο αντιδραστικών μέτρων κυβέρνησης και τρόικας. Επενδύοντας με θράσος στην κοινωνική καταστροφή, προχωράει μεθοδικά  στην απόλυτη υποβάθμιση και απαξίωση του ΕΣΥ. Κάνει το παν για τη μετατροπή της υγείας από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα για λίγους! Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, η πολιτική μηδενικών προσλήψεων και η κατάργησης οργανικών θέσεων και κλινών, οι ελλείψεις υλικών και εξοπλισμού και οι χιλιάδες επερχόμενες απολύσεις και «διαθεσιμότητες», οι νέες εργασιακές σχέσεις, το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ ως φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τελικά τσακίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και δημιουργούν μια νέα «υγειονομική λιτότητα» για εργαζόμενους και ασθενείς.
Το ΓΝ Κομοτηνής δεν αποτελεί εξαίρεση στο παραπάνω σχέδιο. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τις επιλογές τρόικα και υπουργείου με την αμέριστη συμπαράσταση περιφέρειας και διοίκησης να γίνονται πραγματικότητα. Η δραματική υποστελέχωση κλινικών, ιδιαίτερα του χειρουργικού τομέα, τα επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης, οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού συνθέτουν μια τραγική εικόνα για το νοσοκομείο μας.
Ενδεικτικά από τον οργανισμό έχουν αποχωρήσει 30 επιμελητές ιατροί και 70 νοσηλευτές, χωρίς καμία νέα πρόσληψη ,επιπρόσθετα στην γενική εφημερία εργάζονται μόνο δυο τραυματιοφορείς ,με αποτέλεσμα οι ασθενείς να στοιβάζονται στα ΤΕΠ και να εξαντλούνται και οι ίδιοι.  
Ιδιαίτερα η «αναστολή λειτουργίας» της ορθοπεδικής είναι εικόνα από το μέλλον και άλλων κλινικών.
Η πολιτική αυτή βάζει τα θεμέλια για την οριστική υποβάθμιση του ΓΝΚ και την αλλαγή του χαρακτήρα του. Ενώ βέβαιο είναι πως οι συνέπειες της υποβάθμισης αυτής για τους εργαζόμενους και τη δημόσια υγεία είναι τρομακτικές καθώς ολόκληρος νομός μένει ακάλυπτος από βασικές ειδικότητες. Τελικά στην πόλη μας «λεφτά υπάρχουν» μόνο για τους εργολάβους που θα αναλάβουν να φτιάξουν το πρώτο νοσοκομείο στα χρονικά που θα λειτουργεί χωρίς εργαζόμενους!
Τα κροκοδείλια δάκρυα και η πραγματική αγωνία της διοίκησης δεν μας ξεγελούν. Μπροστά σε όλη αυτή τη λεηλασία των δικαιωμάτων μας, εν μέσω τεράστιας ανεργίας και λιτότητας, οι υγειονομικοί έχουμε χρέος να αγωνιστούμε. Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας και αρνούμαστε λογικές περικοπών στο χώρο της υγείας. Το μόνο κριτήριο που αντιλαμβανόμαστε είναι το δικαίωμα όλων μας σε υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.

Στον αγώνα αυτό θέλουμε σύμμαχο την τοπική κοινωνία και τα σωματεία εργαζομένων που είναι και οι πρώτοι που πλήττονται από την πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ.

Εμπρός για νέο κύκλο κινητοποιήσεων, ενάντια στο ξήλωμα της δημόσιας υγείας!!


                                                                                                 Οι εργαζόμενοι  του Γ.Ν. Κομοτηνής