Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Επιστολή συναδέλφου από τη Κρήτη που εξηγεί πώς βγαίνουν τα νούμερα της υπερσυνταγογράφισης

Εργάζομαι ως  γιατρός γενικής ιατρικής σε Κέντρο Υγείας αγροτικού τύπου στην Κρήτη.
Καθημερινά συνταγογραφώ για 40-50 ασθενείς κυρίως τρίτης ηλικίας.
Η πλειοψηφία αυτών λαμβάνει χρόνια αγωγή με περισσότερα από τρία φάρμακα.
Για να ανταπεξέλθω στο φόρτο εργασίας που επιβάλει η χρονοβόρος ηλεκτρονική συνταγογράφιση, εκδίδω τρίμηνες συνταγές για τους περισσότερους ασθενείς.
Κάθε ηλεκτρονική συνταγή “χωράει” τρία φάρμακα.
Άρα για έναν ασθενή που λαμβάνει τέσσερα φάρμακα εκδίδονται 2 συνταγές επί 3 ίσον  6 για το τρίμηνο. (Έτσι τις μετρά η  εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά τις εμφανίζει όλες στον ίδιο μήνα!!!).
Κάθε μέρα εξυπηρετώ “συνταγογραφικά” 40 περίπου ασθενείς.
Συνεπώς 40(ασθενείς) Χ 6(2  τρίμηνες συνταγές ανά ασθενή) Χ 22 εργάσιμες ημέρες = 5800 συνταγές
Έτσι λοιπόν βγαίνουν τα νούμερα τα οποία ο ΕΟΠΥΥ, ο Υπουργός και οι αδιάβαστοι δημοσιογράφοι βαφτίζουν “ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ”