Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Επικυρώθηκαν οι 12.500 διαθεσιμότητες έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου

Το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου που θα τεθεί στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας (12.500 υπάλληλοι) άναψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε τη Δευτέρα το πρωί υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:
«Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα μας να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Θέλω να επαναλάβω, με αυτήν την ευκαιρία, ότι η κινητικότητα δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση της χώρας μας έναντι των πιστωτών, αλλά είναι και ένα θετικό εργαλείο που, τελικά, θα οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα».
«Θέλω να υπενθυμίσω», πρόσθεσε «ότι από την πρώτη κινητικότητα που αφορούσε περί τους 1.800 υπαλλήλους, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, όλοι οι υπάλληλοι επανατοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται και εν τοις πράγμασι ότι η κινητικότητα πρωτίστως είναι ένα εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου».
Η λίστα των περίπου 4.600 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη ώς τις 16 Σεπτεμβρίου μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Σε δηλώσεις του στον Αντέννα για το θέμα της κινητικότητας, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης είπε ότι «από τα μέσα Ιουλίου το υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει το έργο που θα έπρεπε να κάνει (τέλη Ιουλίου σχολικοί φύλακες - 23 Σεπτεμβρίου δημοτικοί αστυνομικοί).
Πρόσθεσε δε ότι «από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αξιολόγηση των ΟΤΑ που έχει ξεκινήσει και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου. Για να δούμε υπηρεσίες από τις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό για να μεταφερθεί σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου που υπάρχουν ελλείψεις, αλλά και από δήμους που είναι υπερστελεχωμένοι σε δήμους υποστελεχωμένους».
Ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι «η ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα πρέπει να λειτουργήσουν για να υπάρξει ένας εξορθολογισμός στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών», ενώ υπενθύμισε ότι «στην πρώτη κινητικότητα που είχαμε πέρσι περίπου 1900 άτομα κάλυψαν κενά σε άλλους τομείς του δημοσίου».
Τέλος, για το θέμα των ατόμων που προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά είπε ότι η υπόθεση «έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης σε κάποιες περιπτώσεις και ο έλεγχος συνεχίζεται».
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, πέραν των 3.200 δημοτικών αστυνομικών που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν ανα υπουργείο:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1.500
Διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Θα τεθεί σε διαθεσιμότητα προσωπικό των κατηγοριών ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό) και ΕΔΙΠ (Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό).
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 758
330 υπάλληλοι των Ταμείων Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων που θα καταργηθούν, 128 διοικητικού προσωπικού από τη Γεν. Γραμματεία Δημοσίων Εργων και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ που προέρχονται από την πρώην Ολυμπιακή.
ΕΡΓΑΣΙΑΣ 618
20 από την κεντρική διοίκηση αορίστου χρόνου, 211 από το ΙΚΑ, 263 από τον ΟΑΕΔ, 20 από τον ΟΓΑ και 29 από το ΕΤΕΑ.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 250
125 από την Κεντρική υπηρεσία υπάλληλοι διοικητικού προσωπικού, 15 από ΝΠΔΔ και 110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 485
Καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης (καταργείται ο κλάδος)
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 100
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 138

40 διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία και 98 από τον EOT
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 38
Βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές)
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 48
22 διοικητικοί υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ από την Κεντρική Υπηρεσία και 26 ΓΓ Αιγαίου
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 10
Διοικητικό προσωπικό από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ 20
Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 410
290 εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, από τεχνικούς μέχρι και διοικητικό προσωπικό και 120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 131
59 μόνιμοι και 52 υπάλληλοι αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων κυρίως (ΥΕ και ΔΕ) από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ
ΥΓΕΙΑΣ 1.835
Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία. 7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, 181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της, 233 από το Σισμανόγλειο, 300 από το «Φλέμιγκ», 154 από το Κωνσταντινοπούλειο, 176 από το Νοσ. Πατησίων, 29 από το Σπηλιοπούλειο, 20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, 270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, 61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης, 7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και 170 από το «Παναγία Θεσσαλονίκης».
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση και κατάργηση θέσεων στις δομές των υπουργείων.
Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.