Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά


ΑΘΗΝΑ 29/04/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1555
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών του 3ου Μνημονίου που συνεχίζουν ακάθεκτα τη στοχοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών πολιτικών.
Οι επιπτώσεις στην Υγεία – Πρόνοια είναι δραματικές με υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του ΕΣΥ – ΕΟΠΥΥ δημιουργούν τεράστια εμπόδια στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη σε εποχή οικονομικής κρίσης. Η αδυναμία των μονάδων Υγείας να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών, η μετακύληση του κόστους στον ασφαλισμένο, οι περιορισμοί στο υγειονομικό φαρμακευτικό υλικό, οι χιλιάδες ανασφάλιστοι λόγω της υψηλής ανεργίας και των λουκέτων, τείνουν να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική κρίση.
Εμείς, οι Υγειονομικοί παρά τις τεράστιες περικοπές που μας έχουν γίνει σε μισθούς και δικαιώματα αγωνιζόμαστε ταυτόχρονα για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας αλλά και την υπεράσπιση του ΕΣΥ και των δικαιωμάτων των πολιτών σε αυτό.
Η εξαγγελία 15.000 απολύσεων, η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα, είναι πολιτικές στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης, των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών που πρέπει να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε.
Η απομόνωση των ρατσιστικών συμπεριφορών της Χρυσής Αυγής στην Αιμοδοσία, στις Αποκλειστικές, είναι ύψιστο καθήκον των εργαζομένων και των αιρετών εκπροσώπων τους.
Ο αγωνιστικός γιορτασμός αυτής της Πρωτομαγιάς είναι επιβεβλημένος για όλους αυτούς τους επιπλέον λόγους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους Υγειονομικούς να δώσουν ένα βροντερό παρόν σε όλες τις πρωτομαγιάτικες αγωνιστικές συγκεντρώσεις και πορείες.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ
Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας:
Στην ΑΘΗΝΑ: 11π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Προσυγκέντρωση επί της Πλατείας μπροστά στην ALPHA BANK)
Στην Περιφέρεια μαζί με τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα Εργασιακά Δικαιώματα
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ