Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΔΕΔΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η προωθούμενη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της ντροπής και των απολύσεων στο Δημόσιο, με την οποία ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις για χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζομένους, συνιστά ένα πρωτοφανές Αντισυνταγματικό πραξικόπημα, αλλά ταυτόχρονα και πρωτόγνωρη κατάλυση της δικαστικής εξουσίας.
Η Κυβέρνηση με πρωτοστάτη το Συνταγματολόγο και Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αποδεικνύεται ότι έχει χάσει πλέον κάθε μέτρο, για την επιτυχία του κεντρικού της στόχου, που είναι οι δραστικές και άμεσες απολύσεις, όπως επιζητούν οι δανειστές μας.
Ακολουθώντας αυτόν τον κατήφορο, όχι μόνο επιχειρεί να "μπλοκάρει" τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες δικαιώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ που οδηγήθηκαν σε απόλυση μέσω της πρωτόγνωρης διαδικασίας της διαθεσιμότητας, αλλά ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, η Κυβέρνηση καταργεί και τις προβλέψεις των διατάξεων του επίσης Αντισυνταγματικού νόμου, που η ίδια εκπόνησε για τη διαθεσιμότητα.
Να θυμίσουμε στην Κυβέρνηση του μνημονίου και στο Συνταγματολόγο Υπουργό ότι "η συρρίκνωση της προσωρινής δικαστικής προστασίας των εργαζομένων δεν είναι απλά αντισυνταγματική, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή, ειδικά, όταν καταργεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις που προστατεύουν χιλιάδες εργαζομένους".
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να αντιδράσουν μαζικά, παίρνοντας μέρος στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι ομοσπονδίες (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΠΟΚΠ) για να μην περάσουν οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, να σταματήσει η  βιομηχανία των αντισυνταγματικών διατάξεων για τη διαθεσιμότητα, να μπει φραγμός στην πλήρη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.