Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοφανείς πειθαρχικές διώξεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων κατά συνδικαλιστών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φαίνεται πλέον ότι και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηνών, συμπλέει με την Κυβερνητική προσπάθεια να προετοιμάσει και να δρομολογήσει την κατάργηση του ν. 1264/82, για αυτό τρομοκρατούν και εφόσον μπορούν τιμωρούν, κάθε προσπάθεια  των εργαζομένων να υπερασπιστούν τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.
Οι κύριοι αυτοί νομίζουν ότι οι διώξεις μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως ο Ηλίας Κουτσιμπέλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών του Δήμου, Θεόδωρος Κουλουράς, θα κάμψουν το φρόνημα του αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, ενόψει της πανελλαδικής – πανεργατικής κινητοποίησης της 20ης Φεβρουαρίου 2013.
Να γνωρίζουν όμως ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται και η αντίστασή τους για την ανατροπή των μνημονίων που συντρίβουν την Ελληνική Κοινωνία και εξαθλιώνουν τους Έλληνες, θα είναι ακόμη ισχυρότερη.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο της Αθήνας να παρέμβει προκειμένου να ανακληθεί αμέσως η επιχείρηση «νόμος και τάξη», που έθεσε σε εφαρμογή η Δημοτική Αρχή, που μόνο αντιδράσεις και αναταράξεις προκαλεί στους εργαζόμενους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.