Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013



Η μεγάλη ώρα της αναμέτρησης, για τους Δημόσιους Υπαλλήλους, έφτασε!
Η Γενική Απεργία της 20ης Φλεβάρη 2013, θα αποτελέσει την εκκωφαντική απάντηση των εργαζόμενων στο Δημόσιο, ενάντια στην υλοποίηση των σχεδίων της Κυβέρνησης, η οποία καθ' υπόδειξη της Τρόικας, αδιαφορεί για την κατάρρευση των Υπηρεσιών του Δημοσίου, αδιαφορεί για τις ανάγκες της ελληνικής Κοινωνίας σε δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, αδιαφορεί για τη δραματική επίπτωση στα ποσοστά της ανεργίας και ασχολούμενη μόνο με το πώς θα δοθούν οι αρμοδιότητες του Δημοσίου, βορρά στους ιδιώτες επιχειρηματίες, επισπεύδει τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Οι  νέες απολύσεις εργαζομένων  στο Δημόσιο Τομέα  είναι προ των πυλών, ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ! Αποτελούν   συνέχεια της διαδικασίας της "εφεδρείας", της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, καθώς και των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αορίστου Χρόνου. Με όχημα, αυτή τη φορά, τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών  και Δομών του Κράτους, προχωρούν σε καταργήσεις  και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων. Η Συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να απολύσει 25.000 Δημοσίους Υπαλλήλους -τους μισούς μέχρι τον Ιούνιο- περικόπτοντας μέχρι και 50% των θέσεων εργασίας σε πολλές από τις Δομές του Δημοσίου Τομέα.
Στην απεργία της Τετάρτης οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων, Δημόσιου, Ευρύτερου Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, στέλνουν το δικό τους μήνυμα απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα που «γονατίζουν» την Κοινωνία. Στέλνουν το δικό τους μήνυμα απέναντι στο κυβερνητικό δόγμα που επιδιώκει τη δραστική κατάργηση των απεργιών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Δίνουν την απάντηση του κόσμου της εργασίας στο "λάθος" που με περίσσιο θράσος παραδέχονται τώρα δανειστές και Κυβέρνηση, επιμένοντας όμως ταυτόχρονα στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια, εις βάρος των εργαζόμενων και της Κοινωνίας.
Καλούνται ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ να δώσουμε μεγάλο και δυναμικό παρόν τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

          ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11:00πμ στο ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.