Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Κοινό «μέτωπο» εργαζομένων Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής και Κλινικής «Αγίου Γεωργίου»

Συνεχείς επαφές με πολιτικούς, κοινωνικούς και θρησκευτικούς φορείς του τόπου πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι της κλινικής «Άγιος Γεώργιος», που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, την ώρα που η επιχείρηση, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, τους οφείλει δεδουλευμένα της τάξεως των 25 μηνών σε πολλές περιπτώσεις. Ήδη το σύνολο των εργαζομένων έχουν αναστείλει την επίσχεση εργασίας τους και δηλώνουν πρόθυμοι να επανέλθουν στις θέσεις τους, με την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων, που τους οφείλονται. Προς εξασφάλιση, μάλιστα, των οικονομικών απαιτήσεών τους προς την ιδιοκτησία, έχουν ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. Η απειλή τώρα είναι το ενδεχόμενο οριστικού κλεισίματος της κλινικής «Άγιος Γεώργιος» και προς αυτόν το σκοπό ζητούν την υποστήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας και ειδικότερα της Περιφέρειας, που είναι αρμόδια για να υπογράψει την απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της κλινικής. 

Ιωάννα Πατρωνίδου «Εμείς διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας, αυτός είναι ο στόχος μας, δεν είναι να κλείσει η κλινική»

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι της κλινικής έχουν απευθυνθεί στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, στις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων του νομού, στον Ιατρικό και στο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στον Τοποτηρητή της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής και στο Μουφτή Κομοτηνής. Χθες είχαν συνάντηση με τους συναδέλφους τους στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ για σήμερα το μεσημέρι είχαν προγραμματίσει συνάντηση με το δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη. «Δεν είμαστε χρωματισμένοι, δεν έχουμε βάλει ένα χρώμα πάνω μας και να πούμε ότι το τάδε κόμμα μας βοηθάει», ξεκαθάρισε η κ. Ιωάννα Πατρωνίδου, νοσηλεύτρια στην κλινική, «αλλά ζητάμε από όλους τη βοήθειά τους». «Η συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής θα βοηθήσει πολύ στον τομέα της υγείας στο νομό μας και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας», υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι «εμείς διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας, αυτός είναι ο στόχος μας, δεν είναι να κλείσει η κλινική». 

Μαρίνα Αποστολίδου «Είμαστε κατά του κλεισίματος της κλινικής κι όπου μας καλέσουν θα συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας»

Μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, κ. Μαρίνα Αποστολίδου, δήλωσε την αμέριστη στήριξη των συναδέλφων της στο προσωπικό της κλινικής «Άγιος Γεώργιος». «Εμείς συνυπήρχαμε όλο αυτό το διάστημα», σημείωσε, «είτε αυτοί παίρνοντας από εδώ περιστατικά, που εμείς δεν μπορούσαμε πλέον να τα κρατήσουμε γιατί είχαμε ολοκληρώσει το έργο, το οποίο κάναμε, είτε γιατί κάποια περιστατικά τα ξαναέφερναν σε εμάς». «Υπήρχε μία συνεργασία, πάντα προς όφελος των ασθενών», προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι από τις αρνητικές εξελίξεις στην κλινική «Άγιος Γεώργιος», «βλέπουμε πως για ακόμα μια φορά βάλλεται η υγεία στο νομό μας». «Βλέπουμε τώρα ότι κλείνει μια κλινική, χωρίς υπαιτιότητα των εργαζομένων», συνέχισε, «που νομίζω ότι έκαναν πολύ μεγάλη υπομονή. Καλώ και την περιφέρεια να παλέψει γι’ αυτό το ίδρυμα, να μην βάλει ταφόπλακα με την υπογραφή της. Εμείς είμαστε κατά του κλεισίματος της κλινικής κι όπου μας καλέσουν θα συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας». 


Αλέξανδρος Σπανός «Καταδικάζουμε απερίφραστα την κτηνωδία που οι εργαζόμενοι της κλινικής του «Αγίου Γεωργίου»»


Ο κ. Αλέξανδρος Σπανός, εκ μέρους της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών, που προκάλεσε την εν λόγω συνάντηση, καταδίκασε την «κτηνωδία», όπως τη χαρακτήρισε, που υφίστανται οι εργαζόμενοι της κλινικής του «Αγίου Γεωργίου», ενώ εκτόξευσε τα βέλη του και εναντίον τοπικών πολιτικών, που όπως είπε, «άγονταν και φέρονταν τόσα χρόνια στην κλινική, κόβοντας κορδέλες σε διάφορες εκδηλώσεις, και στήριζαν τον ιδιοκτήτη της κλινικής και τον αναγόρευαν σε εθνικό ευεργέτη». «Τώρα στα δύσκολα, λοιπόν, όλοι βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω», επισήμανε. «Εμείς προτείνουμε», συνέχισε, «αναστολή της διακοπής λειτουργίας της κλινικής, άμεση χρηματοδότηση της μισθοδοσίας από τον ΕΟΠΥΥ με πολιτική παρέμβαση, επαναλειτουργία της κλινικής με δημόσιο χαρακτήρα, που θα διαφυλάττει τα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια των νοσηλευόμενων». «Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους», υπογράμμισε, καταγγέλλοντας παράλληλα την κεντρική εξουσία και συνδέοντας με άμεσο τρόπο τις αρνητικές εξελίξεις στην κλινική με τις γενικότερες πολιτικές στο χώρο της υγείας.