Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. ΔΗΛΩΣΗ για την ευθύνη του κ. Λυκουρέντζου στην αναστολή του υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίου


Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ

Ο κ. Λυκουρέντζος, ακολουθώντας τα ίχνη του προκατόχου του, υποδύεται τον απηνή διώκτη κάθε παρανομίας στο ΕΣΥ.
Δυστυχώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!
Συγκεκριμένα:
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό και το Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ εδρεύουν στο υπουργείο Υγείας και επιλαμβάνονται θεμάτων που αφορούν σε επιβολή αργίας ή άλλες ποινές εναντίον γιατρών  που έχουν υποπέσει σε σοβαρά παραπτώματα (χρηματισμός, άτακτη διαχείριση κ.ά.) όπως επίσης επαναφέρουν στην υπηρεσία γιατρούς που κατηγορήθηκαν άδικα και αθωώθηκαν.
Κι όμως. Το Κεντρικό Υπηρεσιακό και το Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ έπαψαν να λειτουργούν από τον Ιούλιο λόγω συνταξιοδότησης των Προέδρων τους και έκτοτε ο κ. Λυκουρέντζος δεν υπογράφει την επανασύσταση του Υπηρεσιακού και του Πειθαρχικού Συμβουλίου για αδιευκρίνιστους λόγους.
Ο κίνδυνος να παραγραφούν αδικήματα είναι υπαρκτός. Επίσης η συνέχιση αργίας σε γιατρούς που έχουν δικαιωθεί συνιστά βάναυση προσβολή κάθε έννοιας δικαίου, όταν μάλιστα αυτοί οι γιατροί παραμένουν αναίτια εκτός υπηρεσίας ενώ τα Νοσοκομεία στενάζουν από έλλειψη προσωπικού.
Καλούμε τον κ. Λυκουρέντζο να πάψει την κωλυσιεργία και να υπογράψει χωρίς άλλη καθυστέρηση τη σύσταση του Υπηρεσιακού και του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ