Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ε.Ι.ΝΟ.ΚΥ.Θ

Σας κοινοποιούμε την διακήρυξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης που εκδόθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2012:


Δεν πρέπει να παραδώσουμε τα όπλα μας!

Να αντισταθούμε σύσσωμοι στον επιχειρούμενο αφοπλισμό των εργαζόμενων στη υγεία!

Ο υπουργός υγείας με διάταγμά του απαγορεύει από 25 Οκτωβρίου στους γιατρούς του ΕΣΥ να διεκδικούν με επίσχεση εργασίας τις οφειλόμενες αμοιβές από δεδουλευμένες εφημερίες! Ο υπουργός υγείας θέτει εκτός νόμου το δικαίωμα των εργαζόμενων στην υγεία να αποφασίζουν με ποιο τρόπο θα διεκδικούν το αυτονόητο: να αμείβονται για την εργασία που υποχρεώνονται να παρέχουν. 

Την στιγμή που οφείλονται αμοιβές ακόμη και ενός έτους, που επίκεινται αδιανόητες περικοπές στους μισθούς των γιατρών, που καλούνται οι γιατροί να δουλεύουν κάθε μέρα και περισσότερο σε όλο και χειρότερες συνθήκες με όλο και λιγότερα μέσα, που κάθε μήνα εκδίδονται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων όλο και πιο επικίνδυνα προγράμματα εφημεριών που δεν καλύπτουν πλέον ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού, ο υπουργός υγείας βρήκε τη λύση: Αφοπλίστε τους! Αφαιρέστε τους το δικαίωμα να διεκδικούν!

Οι σκοτεινές μέρες που προαγγέλλονται με την ψήφιση του νέου μνημονίου πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους άοπλους. Αποστερημένους ακόμη και από τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα χωρίς τη δυνατότητα να διεκδικούν. Αύριο χωρίς τη δυνατότητα να συζητούν, να μιλούν, να διαδηλώνουν, να οργανώνονται. 

Να κουρελιάσουμε τα διατάγματά τους!

Να τους δείξουμε ότι επιμένουμε στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Ότι αρνούμαστε να γίνουμε δουλοπάροικοι. Ότι θα υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια τα δικαιώματά μας. Ότι θα γίνουμε το ζωντανό οδόφραγμα στις ερπύστριές τους που προσπαθούν να κατεδαφίσουν τη δημόσια υγεία, που προσπαθούν να ισοπεδώσουν τη χώρα.
Αλεξανδρούπολη 26/10/2012


To ΔΣ της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Θ.