Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου για τις Καταργήσεις - Συγχωνεύσεις Νοσοκομείων



ΑΘΗΝΑ 23/7/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ.432


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

               
                Η κυβέρνηση που εκλέχθηκε με το προεκλογικό σύνθημα της επαναδιαπραγμάτευσης και της «ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ» του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό αφού από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της και χωρίς να θέσει το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης αποφάσισε να υλοποιήσει ΠΙΣΤΑ τους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
                Στο Νόμο 4052/2012 προβλέπεται η κατάργηση – συγχώνευση άνω των πενήντα μικρών και μεσαίων Νοσοκομείων που προσφέρουν υγειονομικές υπηρεσίες φιλικές, δωρεάν και εύκολα προσβάσιμες.  Είναι απαραίτητη η λειτουργία τους επειδή η χώρα περιβάλλεται από γεωγραφικές ανισσοροπίες με ανυπέρβλητες δυσκολίες στην πρόσβαση.
                Μάλιστα τα Νοσοκομεία υπό κατάργηση – συγχώνευση ουσιαστικά σηκώνουν το βάρος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αφού είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ίσως στο πλανήτη που δεν έχει οργανωμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Επίσης ανέπτυξαν πρωτοποριακές δραστηριότητες υψηλής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Πανευρωπαϊκής εμβέλειας και συμμετέχουν ενεργά στο σύστημα ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ. Στα σχέδια καταργήσεων συμπεριλαμβάνονται  μεγάλα Νοσοκομεία κορμός  της Αττικής όπως το ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ που ήδη σε αυτά συγχωνεύτηκαν Υγειονομικές Μονάδες του ΙΚΑ.
                Σε περίοδο οικονομικής χρήσης που οι πολίτες είναι άνεργοι, κοινωνικά αποκλεισμένοι τα εισοδήματά τους περιορίστηκαν δραματικά, έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος και μάλιστα τις Δημόσιες – Δωρεάν και εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες.
                Όμως η κυβέρνηση αναδεικνύει κοινωνική βαρβαρότητα με τις ανακοινώσεις για συγχώνευση – κλείσιμο Νοσοκομειακών μονάδων.
                Μάλιστα για την επίτευξη του στόχου της επιστρατεύει τους «πάνσοφους» επιστήμονες που διαχρονικά με την οποιαδήποτε Κυβέρνηση προσφέρουν «έναντι αμοιβής» υπηρεσίες – έρευνες  υποτίθεται για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την μείωση του κόστους.
                Όμως οι προτάσεις τους κατάφεραν να δυσκολέψουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες, να μετακυλήσουν το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών, να γιγαντώσουν τα φαινόμενα της διαφθοράς, της παραοικονομίας και της σπατάλης στα Νοσοκομεία.
                Με τις συμβουλές τους η προηγούμενη Κυβέρνηση προχώρησε στις καταργήσεις κλινών, κλινικών, στη διασύνδεση των Νοσοκομείων που δημιούργησαν δυσχέρειες στη λειτουργία και τη πρόσβαση του συστήματος.
                Με τις συμβουλές τους επίσης θεσμοθετήθηκε η κατάργηση – συγχώνευση Νοσοκομείων που τρέχει με μεταρρυθμιστικό «οίστρο» να υλοποιήσει η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για να δείξει το ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ στην ΤΡΟΪΚΑ.  Οι διαχρονικοί συμβουλάτορες «σοφοί» ανακάλυψαν δείκτες αποδοτικότητας και σαθρά ποσοστά κάλυψης των ανεπτυγμένων κλινών και λειτουργούν ως «λαγοί» της κυβέρνησης που μεθοδεύει την κατάργηση – συγχώνευση Νοσοκομειακών Μονάδων.
                Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας δείχνουν την πρόθεση στις επερχόμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις Δημόσιων φορέων να συμπεριληφθούν Νοσοκομεία. Εξάλλου η έγκριση κουτσουρεμένων οργανισμών, οι μετακινήσεις υπαλλήλων από το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής, οι προσλήψεις με μπλοκάκι στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου  αποδεικνύουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
                Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους Φορείς των πόλεων των Νοσοκομείων δεν θα επιτρέψουν αυτή την εξέλιξη.
                Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ για την ΠΟΕΔΗΝ και τους Υγειονομικούς η συρρίκνωση, η απαξίωση, η ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας που επιχειρείται με τις Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων, κλινών, κλινικών και Προνοιακών Μονάδων.
Οι ανάλγητες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ