Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ όλοι οι ασφαλισμένοι!!

Αμφίβολο παραμένει εάν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και στο τέλος να πάρουν τα χρήματά τους από τα φάρμακα που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους κατά τη διάρκεια των απεργιών των φαρμακοποιών.
Η απεργία των φαρμακοποιών με διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση ενέχει τελικά και έναν άγνωστο κίνδυνο για τους ασθενείς για τον οποίο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ …σφυρίζει αδιάφορα.
Ο κανονισμός του φορέα δεν προβλέπει επιστροφή χρημάτων στους ασφαλισμένους σε περίπτωση αγοράς φαρμάκων με δικούς τους πόρους, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος αγόρασε φάρμακα με δικά του χρήματα σε απεργίες είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τα εισπράξει πίσω.
Άλλωστε σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας (ΦΣΑ) τα χρήματα από την τελευταία απεργία του Ιανουαρίου έχουν δοθεί μόνο στους μισούς και οι υπόλοιποι είναι στην …αναμονή.
Ο ίδιος κίνδυνος προκύπτει και από αύριο δεδομένου ότι οι φαρμακοποιοί ξεκινούν νέο κύκλο κινητοποιήσεων λόγω χρεών, με διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Η υπόθεση αυτή είναι φυσικά σε γνώση της διοίκησης του φορέα η οποία ωστόσο δεν έχει ρυθμίσει το θέμα. Πλέον με τη ρευστή πολιτική κατάσταση και την υπηρεσιακή κυβέρνηση ελάχιστα μπορούν να γίνουν. Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ και να θέλει να δώσει τα χρήματα πιθανώς δεν τα διαθέτει αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της μαύρης τρύπας 4 δις που έχει στα οικονομικά του.

Τι θα γίνει με τους ασθενείς που πλήρωσαν αδρά για τη θεραπεία τους; Παραμένει προς το παρόν άγνωστο…


Πηγή: iatropedia