Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λουκέτο σε κλινική του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

 Λουκέτο μπαίνει στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας: οι ελλείψεις σε ειδικευμένους παθολόγους σε συνδυασμό με το πάγωμα προσλήψεων έχει προκαλέσει αρρυθμίες στην λειτουργία της κλινικής, με αποτέλεσμα η διοίκηση να ανακοινώσει την προσωρινή της παύση.
Σε έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας, η διοικήτρια του νοσοκομείου ενημερώνει ότι προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες της περιοχής θα βρίσκεται σε ετοιμότητα το παθολογικό τμήμα του διασυνδεόμενου Νοσοκομείου Κοζάνης έως και το τέλος του μήνα, για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας καλεί σε ανακοίνωσή του «τη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας ν' ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος», καταγγέλλοντας τις επιπτώσεις του Μνημονίου στον χώρο της Υγείας.