Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
     ΤΜΗΜΑ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ              
Δ/ΝΣΗ ¨ ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ -  ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΟΥ  45   ΤΗΛ.2531057311  & ΦΑΧ  73374





Κομοτηνή  20-02-2012


                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 



Την Παρασκευή  17 /2/2012 ελήφθη σε γενική συνέλευση ομόφωνη απόφαση έναρξης της κατάληψης των γραφείων κίνησης από το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου από 08,00πμ  μέχρι 10,00πμ για κάθε μέρα που θα συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας.( 4η εβδομάδα, για την μη καταβολή των δεδουλευμένων των τεσσάρων μηνών του 2011 ).
 Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πέρα από τη λεηλασία των μισθών και την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και διάσπασης, θα πέσει στο κενό. Δεν θα βρουν «πρόθυμους», αντίθετα θα ενδυναμώσουν την αντίσταση, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Το προσωπικό, είναι λιγοστό, εξουθενωμένο, με λεηλατημένους μισθούς, απλήρωτες υπερωρίες, αλλά συνεχίζει να εργάζεται με αίσθημα ευθύνης, προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα στα καθήκοντα του για να μη κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή. 
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε  αναλάβει απέναντι στους ασθενείς, στους πολίτες στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία, απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς μας και τους δικούς μας  ανθρώπους, και είμαστε  αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με ομοψυχία και αλληλεγγύη μέχρι την επιτυχία  των στόχων μας .
  Γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας . Σίγουρα ο δρόμος για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας δεν περνά μέσα από τις περικοπές, τις συγχωνεύσεις και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.
Το ΕΣΥ χρειάζεται: γενναία χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις, σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες του λαού. Η χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο, οι μηδενικές προσλήψεις, οι μειώσεις  μισθών είναι σαφές ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί  αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το εγχείρημα θέλουμε κοντά μας  όχι μόνο τους δημότες της πόλης, αλλά και τη συμπαράσταση ολόκληρης της κοινωνίας  στον Νομό Ροδόπης  , την οποία καλούμε σε μια ειρηνική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού του Υπουργείου Υγείας για την υποβάθμιση της ΥΓΕΙΑΣ  των κατοίκων της Ροδόπης.



                                                          Για το Δ.Σ.

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



       ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ                                                 ΓΑΛΑΖΟΥΔΗ ΑΓΛΑΪΑ