Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ σχετικά με την απαγόρευση συνταγογράφισης στους ειδικευόμενους γιατρούς

 
Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2012
ΔΗΛΩΣΗ

Με απόφαση του ΕΟΠΥΥ 8000 ειδικευόμενοι γιατροί σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας απαγορεύεται πλέον να συνταγογραφούν . Ο λόγος που επικαλείται ο πολυπράγμων κ. Βουδούρης εγγίζει τα όρια της ιλαρότητας: απαγορεύεται η συνταγογράφιση για λόγους οικονομίας!
Προφανώς ο κ. Βουδούρης θα περιμένει λίγες εβδομάδες να σταθμίσει αντιδράσεις και θα εκδώσει συμπληρωματική οδηγία με την οποία, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, θα απαγορεύεται η συνταγογράφηση και στους ειδικευμένους γιατρούς του ΕΣΥ.
Θεωρούμε πως παρέλκει η παράθεση επιχειρημάτων προκειμένου να αποδείξουμε το βλακώδες του εγχειρήματος. Καλούμε τον κ. Βουδούρη ν΄ ανακαλέσει πάραυτα τη συγκεκριμένη απόφαση πριν προκληθούν τεράστιες παρενέργειες στη λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας. Άλλως είμαστε αναγκασμένοι ν΄ αντιδράσουμε με τον πλέον δυναμικό τρόπο σε διαλυτικά για την περίθαλψη και εξευτελιστικά για τους γιατρούς εγχειρήματα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ