Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Αθήνα 17.11.2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 396

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


  Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για απολύσεις εκατοντάδων – χιλιάδων υπαλλήλων, μέσω εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, συνεχίζονται. Σε αυτό το πνεύμα εξεδόθη σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δεν στηρίζεται σε καμία σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Καταγγέλλουμε τη νέα αυτή προσπάθεια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο να εκβιάσει και πανικοβάλλει τους εργαζόμενους με σκοπό να αναγνωρίσουν, εδώ και τώρα, όποια εργασιακή προϋπηρεσία έχει ο καθένας, προκειμένου να  ενταχθούν άμεσα και πρόωρα σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Για άλλη μια φορά δοκιμάζονται ο σεβασμός και η τήρηση του Συντάγματος (!!!), γιατί αυτό που επιχειρείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι παράνομο. Η όποια εγκύκλιος κοινοποιείται στις Υπηρεσίες, καλώντας τους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους τώρα, αφαιρώντας τους το δικαίωμα μελλοντικής αναγνώρισής της, δεν στηρίζεται σε καμία σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Απεναντίας, με βάση την κείμενη νομοθεσία, ο κάθε εργαζόμενος, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία του, όποτε αυτός αποφασίσει, καθώς και όσο χρόνο θέλει από αυτή.
Μετά τα παραπάνω, καλούμε τον κ. Υπουργό, να ανακαλέσει αμέσως αυτή την παράνομη εγκύκλιο, η οποία εκτός των άλλων, οδηγεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε επιλογές που θα έχουν δυσμενείς για τους ίδιους επιπτώσεις.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.