Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση για την διαδικασία έγκρισης των πρόσθετων αμοιβών

 


ΑΘΗΝΑ 16/11/2011

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3017



ΠΡΟΣ     1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ

                κο. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

                2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κο. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΦΙΛΙΠΠΟ





                Κύριοι Υπουργοί,



                Οι πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τα Κ.Υ. και το ΕΚΑΒ έως τον Ιούνιο 2011 καταβαλλόταν με χρηματικά εντάλματα που εκδιδόταν από τις Οικίες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) στους Νομούς και Νομαρχίες, σε βάρος των πιστώσεων του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που μεταβιβαζόταν με επιτροπικά εντάλματα.

                Στην αρχή του χρόνου παρουσιάστηκαν διαδικαστικά ανυπέρβλητα εμπόδια με αποτέλεσμα έως και τον Ιούνιο του 2011 να μην έχουν πληρωθεί οι δεδουλευμένες υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες του προσωπικού και μάλιστα από τον μήνα Δεκέμβρη του έτους 2010.

                Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, επισχέσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες στο Υπουργείο Υγείας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

                Δημόσια ο Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε το δίκαιο του αιτήματος. Γι’ αυτό στο Νόμο των Μεταμοσχεύσεων Ν. 3984/2011 (Α. 150) άρθρο 86 παρ. 34 και 35 τροποποιήθηκε η διαδικασία με τον έλεγχο και την χορήγηση να ανατίθεται στα Νοσοκομεία με την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων που βαρύνουν τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

                Η διαδικασία αυτή βοήθησε να ξεπεραστούν διαδικαστικά προβλήματα και καθυστερήσεις. Όμως με τροπολογία – προσθήκη που κατατέθηκε στη Βουλή στο Σχέδιο Νόμου κύρωση πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα» επανέρχεται ο προηγούμενος τρόπος έγκρισης και χορήγησης των πρόσθετων αμοιβών που δημιούργησε ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά προβλήματα.

                Ο λόγος που προβάλλεται για καλύτερο έλεγχο των πάσης φύσεως δαπανών δεν ευσταθεί με δεδομένο το συνολικό κονδύλι εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και η κατανομή στους Φορείς γίνεται με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας ανάλογα τις ανάγκες που προκύπτουν από την 24ωρη λειτουργία τους.

                Είναι επιβεβλημένο να αποσύρετε την τροπολογία διαφορετικά θα υπάρξουν στην αρχή του έτους 2012 νέες καθυστερήσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζομένων των Νοσοκομείων.



ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ







ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                  ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ