Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

4ΩΡΗ Στάση Εργασίας στις 3 Νοεμβρίου 2011

 
ΑΘΗΝΑ 31/10/2011
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2976


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

               
                Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τα Προνοιακά Ιδρύματα, ύστερα από την 4ΩΡΗ Πανελλαδική Στάση Εργασίας 11:00π.μ. έως 15:00μ.μ. που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

                Στην ΑΘΗΝΑ:
Έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 121  για να καταθέσουμε ΕΞΩΔΙΚΟ στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ για την παραβίαση των Κοινοτικών Οδηγιών στα ωράρια εργασίας του προσωπικού (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 1 νύχτα και δύο repo την εβδομάδα) που οδηγεί στην ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των Ασθενών. Θα ακολουθήσει ΠΟΡΕΙΑ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:
Στις κατά τόπους ΥΠΕ.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
·         Σύνταξη και έγκριση ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ με την οργανική κάλυψη των δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων και του ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Μέσα από την σύνταξη των οργανισμών θα πρέπει να διασφαλίζεται ο Δημόσιος Χαρακτήρας και η ποιοτική λειτουργία και ανάπτυξη του Συστήματος Υγείας - Πρόνοιας
·         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
·         ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ
·         ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
·         ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ στο ύψος της περυσινής αρχικής έγκρισης
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
·         ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που μας κλέβουν το μισθό, την σύνταξη, ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ, μας επιβάλουν δυσβάσταχτα βάρη με τα «χαράτσια» και τα φορολογικά μέτρα.


  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ