Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Καταλήψεις Δημοσίων Υπηρεσιών, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χθεσινή ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου δεν έκαμψε και δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας.
Σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, συνεχίστηκαν οι καταλήψεις Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι με πρωτοβουλία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.
Στo πλαίσιο της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε παράσταση στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο και εξέφρασε τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων για την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, καθώς και για τον εντεινόμενο αυταρχισμό στον οποίο καταφεύγει η Κυβέρνηση, προκειμένου να διαλύσει τις συγκεντρώσεις διαδηλωτών, ιδιαίτερα έξω από τη Βουλή. Αντίθετα η Κυβέρνηση οφείλει να στρέψει την προσοχή της στην αντιμετώπιση της δράσης των «κουκουλοφόρων», που αμαυρώνουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με συνέπεια να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη και κατά τη χθεσινή διαδήλωση που θρηνήσαμε την απώλεια της ζωής ενός συναδέλφου και τον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών.
Ο αγώνας ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, την πολιτική της πιο άγριας λιτότητας που γνώρισε τα τελευταία τριάντα χρόνια η χώρα, την πολιτική της διάλυσης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους, της απαξίωσης των Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, θα συνεχιστεί.
Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών και στους Δήμους όλης της χώρας, ενώ καταλήψεις και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σήμερα στα Υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Υγείας, Εμπορίου, Γεωργίας, στα Ασφαλιστικά Ταμεία (της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Κοινωνικής Ασφάλισης), καθώς και σε ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ΟΓΑ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΑ, ΤΥΔΚΥ, Εργατική Κατοικία-Εστία.
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Προέδρων των Ομοσπονδιών-μελών της, προκειμένου να εκτιμηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να ληφθούν στη συνέχεια αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.