Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ

 

ΑΘΗΝΑ 10/10/2011
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2894



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                Ύστερα από την κοροϊδία του ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ που επιφυλάσσει και νέες περικοπές αποδοχών ακόμη και στους χαμηλόμισθους ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ από 100 – 300€ πέραν του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.
                Ύστερα από την υπαγωγή των εργαζομένων σε Υγεία Πρόνοια – ΕΚΑΒ στην Εργασιακή Εφεδρεία (πλην Νοσηλευτικού – Παραϊατρικού).
                Ύστερα από τις καταργήσεις – συγγενεύσεις Οργανισμών που θα οδηγήσουν ψευδεπίγραφα σε πλεονάζον προσωπικό δια τις μειώσεις κλινών.
                Ύστερα από την περικοπή των πρόσθετων αμοιβών για αργίες, νυχτερινά κατά 40% στο β’ εξάμηνο, στο ήδη χαμηλό  ετήσιο κονδύλι.
                Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε την Τρίτη 11/10/2011 την ΚΑΤΑΛΗΨΗ των ΥΠΕ για να αναδείξουμε το ΔΙΚΑΙΟ των αιτημάτων μας.
                Με προσωπικό ασφαλείας εξάλλου θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κ.Υ., το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας την Πέμπτη 13/10/2011 από 11π.μ. έως 3μ.μ. ύστερα από την 4ΩΡΗ Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

                Στην ΑΘΗΝΑ θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11:30 κάτω από το ΥΚΚΑ και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

                Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση στις ΥΠΕ και πορείες διαμαρτυρίες.

Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι:
1.       ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ του Αναγκαίου Μόνιμου Προσωπικού. Όχι στην ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
2.       ΌΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
3.       ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΟ με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών που θα υπερκαλύπτουν τις μισθολογικές απώλειες.
4.       ΆΜΕΣΗ καταβολή δεδουλευμένων χωρίς μειώσεις πιστώσεων
5.       ΌΧΙ στις Περικοπές των Συντάξεων. Κύριων, Επικουρικών και Εφάπαξ
6.       ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ με Συνταξιοδοτικά οφέλη, μειωμένο ωράριο, και διατήρηση του Νοσοκομειακού Επιδόματος πριν τις περικοπές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ