Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Καταργεί στην πράξη την άδεια ακτινοπροστασίας των εργαζομένων στα εργαστήρια ιοντιζουσών ακτινοβολιών η κυβέρνηση.

 Στη συζήτηση στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι θα καταθέσει τρεις προσθήκες που θα προβλέπουν τα εξής:


1.Επανακαθορίζονται σύμφωνα με το πόρισμα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, οι όροι για τις υποχρεωτικές ημερήσιες άδειες των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ακτινολόγων, γιατρών και προσωπικού. Προβλέπεται ότι θα λαμβάνεται υπόψη η αθροιστική δόση ακτινοβολίας που δέχονται για να καθορίζονται οι μέρες αδείας.

Η διάταξη αυτή πρακτικά καταργεί την άδεια ακτινοπροστασίας